StopGender (antigender) - Форум

[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Общий форум » Обсуждения » StopGender (antigender)
StopGender (antigender)
dvmДата: Неділя, 24.04.2011, 00:52 | Повідомлення # 1
Група: Адміністратори
Повідомлень: 12
Статус: Offline
Останнім часом в ЗМІ з’являються публікації щодо того, що гендерна політика принесе шкоду українському суспільству і її потрібно негайно зупинити. Одним з лякаючих аргументів є те, що «руйнуються традиційні сімейні цінності».

Чи дійсно руйнуються традиційні сімейні цінності при впровадженні державної гендерної політики? Що таке гендерна політика? Запрошуємо взяти участь в обговоренні...

 
FlvДата: Середа, 27.04.2011, 00:06 | Повідомлення # 2
Група: Пользователи
Повідомлень: 22
Статус: Offline
Декілька лаконічних відповідей на типові запитання про ґендер

- Чому ґендер- це важливо?
Стать людини – одна з найважливіших характеристик індивіда, яка значною мірою визначає його соціальну, культурну і когнітивну орієнтацію у світі.

-Чому законослухняні громадяни повинні сприяти ґендерній рівності?
Бо Верховною Радою України 8 вересня 2005 року прийнято Закон “Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”. А 27 грудня 2006 року Уряд прийняв постанову “Про затвердження Державної програми з утвердження ної рівності в українському суспільстві на період до 2010 року” (незабаром буде утверджено нову програму до 2016-го. 10 вересня 2009 року підписано наказ міністерства освіти і науки України “Про впровадження принципів ґендерної рівності в освіту”…

-Чому ґендер –це не стать?
Поняття «ґендер» було обґрунтоване американським психоаналітиком Р. Столлером у праці “Стать і ґендер”. Концепція дослідника будувалася на розділенні “біологічного” і “культурного”. Вивчення статі (англ. – sex) Р. Столлер вважав завданням біології і фізіології, а аналіз ґендеру (англ. – gender) розглядав як галузь досліджень психологів, соціологів, культурологів і т.д.

- Чому ми вживаємо це іншомовне слово?
Виділяється кілька значень слова “gender”. По-перше, це лексико-граматична категорія, що використовується у багатьох мовах для класифікації іменників (жіночого, чоловічого та середнього роду); по-друге, класифікація за статтю; стать. Також “ґендер” вказує належність до класу, групи, категорії, що відповідає одному зі значень слова “рід”. Доцільність залучення саме терміна “ґендер” зумовлена відсутністю зайвих, невідповідних змістові відтінків значення, що постають при використанні слів “стать”, “рід”. До того ж такі спільнокореневі слова ґендеру, як ген, генезис, генотип, давно вже стали звичними, отож ґендер не таке вже й чуже слово для нашої мови.

- Чому ґендер – це не фемінізм?
Перехід від феміністичних практик до власне ґендерних досліджень проявляється у зміщенні акцентів: від аналізу жіночого фактора і констатації чоловічого домінування до аналізу формування і функціонування ґендерних моделей, ієрархій, символів у різноманітних процесах. Дистанціюючись від біологічної диференціації чоловіка та жінки, ґендер сходить до дискурсивних ефектів і базується не на протиставленні чоловічого і жіночого, а на відмінності, інакшості.

- Чому ґендерні підходи органічні для нашої культури?
Питань, що нині можуть бути означені як ґендерні, демонструючи прагнення до рівності і гармонії, торкались у своїх працях Бердяєв, Кониський, Прокопович, Сковорода, Сухомлинський, Юркевич тощо. Наприклад, міркуючи про закон Божий, Г. Сковорода висновує: “А що є цей закон, коли не панівна природа… Ця-бо мати й батько відповідає Мойсею, що їй імені нема… І недаремно елліни до обох статей прикладали це слово теос. І не без толку у деяких християн дають ім’я чоловікові з чоловічим ще й жіноче, наприклад: Юзеф-Марія. Сюди-бо дивиться гостре Павлове слово: “Нема чоловічої статі, ані жіночої, бо всі ви один у Христі Ісусі”.

- Чому Україна має етнічні ґендерні особливості?
Слов’янський світ через його розташування на межі східної (фемінної) і західної (маскулінної) культур специфічно поєднує їх риси. Особливе географічне розташування України в осерді слов’янства, а також на межі православ’я і католицизму, зумовлює ще більше можливостей для діалектики фемінного і маскулінного. Підтвердження такої «подвійності» знаходимо у працях Грушевського, Кульчицького, Хамітова, Чижевського тощо.

- Чому Україна має впроваджувати ґендерну політику, у тому числі, щодо представницва жінок у вищих органах влади?
Тому що, як держава-засновниця ООН Україна взяла на себе зобов’язання по досягненню ґендерного балансу. Він відображує процес утвердження в Україні соціальних, економічних та політичних стандартів. Задля забезпечення реальної ґендерної рівності в Україні, визначено такі основні завдання: забезпечити ґендерне співвідношення на рівні не менше 30 до 70% тієї чи іншої статі у представницьких органах влади та на вищих щаблях виконавчої влади; скоротити наполовину розрив у доходах жінок і чоловіків. Детальніше ось тут: http://ukraine2015.org.ua/goals/gender

- Чому досягнення ґендерного балансу важливе для ОГС?
Тому що Ґендерний баланс - це індикатор демократичності і дотримання основних громадянських свобод.

Дякуємо ЮліЇ Гончар

 
ГостьДата: Четвер, 28.04.2011, 11:07 | Повідомлення # 3
Група: Друзі





"...на межі східної (фемінної) і західної (маскулінної) культур..."

во-во а паранжа, хиджаб и прочее это признаки "феминности" восточных культур

 
ПашкаДата: Четвер, 19.05.2011, 21:16 | Повідомлення # 4
Група: Друзі





Гендерное Равенство ведет к снижению рождаемости, а Неравенство - к увеличению смертности.
 
НатальяДата: П`ятниця, 20.05.2011, 09:29 | Повідомлення # 5
Група: Модератори
Повідомлень: 44
Статус: Offline
Відповідно до держстатистики природній приріст населення (коли народжуваність перевищує смертність) позитивні уже у трьох регіонах: Закарпатська обл, Рівненська обл, м. Київ.
 
FlvДата: П`ятниця, 20.05.2011, 12:05 | Повідомлення # 6
Група: Пользователи
Повідомлень: 22
Статус: Offline
Так о чем это свидетельствует? Об успехах гендерного равенства или наоборот? Не думаю что есть прямая связь. И не в этом дело. Если социальные процессы оценивать только по демографическим показателям, то получится что наука, культура, образование, демократия, цивилизация и пр. достижения нашего времени - гибель для человечества.
 
ГостьДата: П`ятниця, 20.05.2011, 13:02 | Повідомлення # 7
Група: Друзі





Народжуваність може й зростає. Але чи покращується якість? Працівники соціальних служб як один стоять на тому, що народжуваність в більшості зростає за рахунок соціально неадаптованих сімей, які відносяться до народження дитини лише як до способу заробляти гроші.
 
НатальяДата: П`ятниця, 20.05.2011, 14:00 | Повідомлення # 8
Група: Модератори
Повідомлень: 44
Статус: Offline
Гендерна політика і передбачає виховання відповідальності за виховання дитини як батьком, так і матірью. І якщо в основі державних чи регіональних програм буде гендерний підхід, врахування інтересів та потреб і тата, і мами (наприклад, створення умов для поєднання трудових та сімейних обовязків, як для тата так і мами), виховання відповідальності за виховання дитини (а виховувати дитину потрібно вчитись) то згодом, на мій погляд, і ситуація буде покращуватись.
Згодна, що не просто, але результат - вартий такого напрямку розвитку суспільства. Гендерна політика - це процес, коли крок за кроком ми створюємо суспільство свободи особистості та відповідальності.
 
ГостьДата: Середа, 18.04.2012, 11:37 | Повідомлення # 9
Група: Друзі





Я думаю що гендерна політика це лише прикриття, коли під гарними гаслами робляться дуже погані справи і дуже скоро в наших школах і садочках дітей будуть навчати, що є не дві статі, а п'ять, і людина повинна сама вибрати хто вона http://www.youtube.com/watch?v=LbgR8oPvmmg
 
Форум » Общий форум » Обсуждения » StopGender (antigender)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: