10:45
Депутати вимагають заборонити проведення абортів в Україні
Львівська обласна рада звернулася до Президента Віктора Ющенка, прем'єра Юлії Тимошенко й спікера Ради Володимира Литвина із проханням увести в Україні додаткові законодавчі обмеження на штучне переривання вагітності. Відповідне звернення підтримали 76 з 120 депутатів.

Депутати вимагають внести зміни до Конституції, Кримінального кодексу і Кодексу про адміністративні правопорушення щодо обмеження проведення абортів. Зокрема, пропонується змінити ст. 27 Конституції, яка гарантує кожній людині право на життя, у такий спосіб: "Кожна людина має недоторканне право на життя від зачаття й до природної смерті".

Існуюче законодавство допускає проведення аборту до 12-го тижня вагітності - за бажанням пацієнтки, від 12-го до 22-го тижня вагітності - за соціальними і медичними показаннями. За рік в Україні відбувається в середньому близько 200 тис. абортів.

Примітно, що за роки незалежності цей показник зменшився більш ніж у п'ять разів (в 1991 році в Україні було зафіксовано 1,1 млн абортів).

Ініціатор цього звернення, б’ютівець Остап Козак пропонує дозволити аборти тільки в тих випадках, якщо вагітність загрожує життю матері.

У свою чергу, голова Конституційного суду у відставці Іван Тимченко думає, що для того щоб обмежити аборти, недоцільно вносити зміни до основного закону, а досить лише посилити відповідальність за нелегальні аборти.

Ініціативу львівських депутатів підтримала церква. Зі слів прес-секретаря голови Української православної церкви Московського патріархату протоієрея Георгія Коваленка, "аборт у всякому разі - це смертний гріх. Церква вважає, що нова людська душа з'являється з моменту зачаття, тому аборт неможливий на будь-якій стадії розвитку плода".

Водночас проти радикальної заборони штучного переривання вагітності виступила голова підкомітету з питань молодіжної політики, сім’ї й дитинства профільного комітету Ради Катерина Лук'янова (НУ-НС). Вона запропонувала направити зусилля не на зміну законодавства, а на підвищення сексуальної грамотності молоді.

"Потрібно вчити їх користуватися контрацептивами й приймати адекватні рішення", - зазначила пані Лук'янова.

Такої ж думки дотримується лідер жіночого руху FEMEN Ганна Гуцол. Вона вважає, що жінки повинні регулювати своє життя й розпоряджатися своїм тілом самостійно.

"Уряд має більше уваги приділяти профілактичним методам і консультаційній роботі із цього питання. А повна заборона абортів - це обмеження прав людини", - заявила Гуцол.


Джерела: Комерсант-Україна
Переглядів: 1219 | Додав: Flv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
avatar
1
Кто бы сомневался, что мужчины всегда хотят контролировать женщин. Только кто таких нежеланных детей кормит будет? Они, что ли?
Прибить гадов!
avatar
2
"Прибить гадов!" тоесть депутаты, как люди, еще и "незачаты" biggrin
avatar
3
жах, якими органами вони думають?! чи вони хочуть, щоб ще більше було покинутих діток або, щоб жінки робили аборти вдома? cry
avatar
4
Нет, ну, если каждый депутат моему будущему гипотетическому ребёнку подарит около 100 тысяч долларов, я честно подумаю, может даже ещё и рожу :)))
А так, в нашей убогой стране - не хочется.
avatar
5
Уважаемые коллеги,

здесь http://life.pravda.com.ua/scandal/4b20fd702defe/
размещена любопытная статья (на укр.), посвященная недавно поднятому
депутатами Львовского облсовета вопроса о запрещении абортов в Украине.
Не менее интересно читать комментарии к этой статье.

Спасибо Оксане Кись за ссылку.

avatar
Четвер, 18.04.2024, 07:25
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Статистика


Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0