22:47
Відкритий лист до депутатів Львівської облради щодо неприпустимості заборони абортів
 
Панове народні обранці!
 
Нас, тих, що нижче підписалися, українських жінок та чоловіків, глибоко схвилювало ваше звернення до перших осіб держави, в якому ви закликаєте заборонити в державі проведення абортів.

Звертаємо вашу, панове депутати, увагу, на те, що:

1) ініціювати зміни до Конституції України можуть Президент або третина конституційного складу Верховної Ради, але аж ніяк не орган місцевого самоврядування. Пропонуючи викласти статтю 27 Конституції України у такій редакції: «Кожна людина має невід’ємне право на життя від моменту зачаття і до природної смерті», ви виходите за межі власної компетенції і порушуєте Конституцію України.

2) повна заборона абортів відсутня у переважній більшості європейських країн, адже вона порушує право жінки розпоряджатися власним тілом, порушує право на життя матері в разі, якщо вагітність загрожує життю матері. Рішення щодо аборту чи пологів безпосередньо стосується життя та здоров’я жінки, тому кожна жінка мусить мати повне право ухвалювати таке рішення самотужки. Крім того, Конституція України прямо забороняє звужувати наявні права і свободи людини. Чи усвідомлюєте ви, панове депутати, що ваше рішення двічі антиконституційне?

3) заборона легальних абортів спричинить зростання кількості „тіньових”, нелегальних абортів, що так само матиме шкідливі наслідки для громадського здоров’я в цілому. Чи готова Львівська облрада взяти на себе відповідальність за ці шкідливі наслідки?

4) ембріон і організм матері функціонують як єдина система, ембріон до певного часу без матері нежиттєздатний, тому ідея окремої правоздатності ембріона суперечить здоровому глузду.

5) внесення пропонованих змін до Кримінального кодексу України відволіче сили правоохоронних органів на вирішення надуманих проблем. Замість боротьби з ґвалтівниками ми отримаємо боротьбу зі зґвалтованими жінками, які мають повне право не носити в собі дитину від ґвалтівника. Чи ви, панове депутати, самі готові виховувати таких дітей, в разі якщо зґвалтованими будуть ваші дружини чи доньки?

Ми вимагаємо від депутатів Львівської обласної ради відкликання свого звернення та вибачення перед усіма жінками України за цей непродуманий і шкідливий крок.
З повагою,
ті, що підписалися нижче.
 
Категорія: Акції та звернення | Переглядів: 1272 | Додав: gender | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 19.04.2024, 08:21
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Статистика


Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0