10:45
Я закликаю до взаємної поваги жінок, чоловіків та дітей!

Я розумію, поважаю та захищаю рівні права та можливості жінок і чоловіків. Я розумію, поважаю та захищаю права дитини. Я протидію всім формам дискримінації стосовно жінок та дітей. Я поважаю та підтримую відповідальне батьківство. Я протидію всім формам насильства у сім’ї та в суспільстві. Я закликаю до взаємної поваги жінок, чоловіків та дітей.

Якщо ти готовий особисто підтвердити усе вище сказане, якщо ти усвідомлюєш важливість значення дій громадян у руслі забезпечення рівних прав усіх людей в Україні та готовий до рішучих дій, відтак ти можеш стати одним із підписантів «Декларації поваги», приєднавшись до актуальної як ніколи акції на веб-сайті www.vsirivni.com.ua.

border=1

Вітальне слово Посла ЄС в Україні пана Жозе Мануеля Пінту Тейшейра

Напередодні Міжнародного жіночого дня, 3 березня 2010 року відомі діячі мистецтва, культури, спорту, політики, бізнесу, міжнародних організацій, посольств країн – членів ЄС в Україні – а серед підписантів Посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінто Тейшейра, Лілія Подкопаєва, Ірина Мерлені, Денис Силантьєв, Влада Литовченко (Прокаєва), Євген Паперний, Олег Рибачук – продемонстрували активну підтримку цієї ініціативи, першими поставивши свої підписи під «Декларацією поваги».

Ініціаторами даного заходу виступило Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з Європейським Союзом та у тісному партнерстві з проектами ЄС, які впроваджуються Програмою розвитку ООН в Україні, ЮНІСЕФ, Міжнародною організацією праці та Радою Європи. Акція була підтримана «Національною мережею чоловіків – лідерів проти насильства».
 

border=1

Голова Благодійного фонду "Обдаровані діти - майбутнє України" Влада Литовченко (Прокаєва)

Урочисте підписання «Декларації поваги» є початком тривалої інформаційної кампанії, яка спрямована на забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Для деяких людей в Україні підписання «Декларації поваги» стане першим кроком до дій. Для тих, хто вже є учасником даного процесу, - це підтвердження доброї волі робити більше, забезпечуючи дотримання прав жінок та дітей в Україні.

Пан Посол Жозе Мануель Пінту Тейшейра публічно нагалосив, що ЄС працює з Україною над проблемами насильства та дискримінації стсовно жінок та дітей через реалізацію комплексної програми «Права жінок та дітей» із загальним бюджетом в 14 млн. євро. До того ж, інформаційна кампанія з підписання «Декларації поваги» - це проста, але важлива ініціатива, яка підкреслює зобовязання ЄС щодо поваги прав жінок та дітей.

«Як чоловіки, ми маємо дуже важливу для України роль у боротьбі з домашнім насильством та дискримінацією в суспільстві. Як політики, актори, спортсмени, митці, ми повинні показати приклад своєю поведінкою і цим позитивно впливати на людей, зокрема – на молоде покоління», - так лаконічно пояснив свою мотивацію щодо підтримки даної ініціативи актор та член «Національної мережі чоловіків – лідерів проти насильства» Богдан Бенюк.

border=1

Олег Рибачук одним із перших долучився до підписання "Декларації поваги"

Слушність, чи вірніше сказати, необхідність підписання декларації підтверджують дані статистики, згідно яких понад 50% населення України потерпали від насильства в сім’ї впродовж свого життя, причому 30% - у дитячому віці. На сьогодні понад 100 тисяч сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, проживає в Україні. 89% українських сімей є неповними, тобто сім’ї, в яких дітей виховує лиш матір. Близько 4-х хвилин в день приділяє уваги вихованню дитини середньостатистичний український батько. Якщо мова йде про представництво жінок у політиці, то за даним показником наша країна посідає 117 (серед 134) місце в світі. Нижчою є і оплата праці української жінки, і становить 74% від середньостатистичного заробітку чоловіка. Меншим є і представництво жінок у приватному секторі: 38% приватних підприємців становлять жінки, ними контролюється 5-10% економічних ресурсів.

Втім, можна назвати низку прикладів прогресу, в значній мірі завдяки рішучим зусиллям громадських організацій. Наразі більшість дівчат отримують освіту, зокрема на початковому рівні, що ймовірно дозволить більшій кількості жінок брати участь в управлінні бізнесом та в державному управлінні. Про це йдеться у зверненні Генерального Секретаря ООН, приуроченому до Міжнародного жіночого дня.

Контакти


Категорія: Акції та звернення | Переглядів: 1437 | Додав: Flv | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
avatar
Субота, 20.04.2024, 01:45
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Статистика


Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0