16:06
Названо найкращих подкастерів Каналу громадського подкастинґу C-pod

Журі конкурсу «Громадський подкастер – the best!» назвало найкращих громадських подкастерів. Премії отримають 4 подкастери, однак володаря "гран-прі" серед них немає. Як запевняють організатори - поки що.

Після тижневого обговорення журі вирішило не присуджувати головної премії – «Громадський подкастер the best”. Прослухавши 18 подкастів, що відповідали умовам конкурсу, члени журі не виявили жодного, який би заслуговував на найвищу нагороду за усіма критеріями: цікавим викладом, суспільною важливістю та якістю звуку. Утім, на думку організаторів конкурсу, в цьому немає нічого дивного, адже сам Канал громадського подкастинґу існує лише кілька місяців.

«Вирішивши не знижувати планку, ми показуємо, що та кількість і якість подкастів, які є на Каналі громадського подкастинґу зараз – це хоч і непоганий (як на перші місяці) але лише початок і в жодному випадку не результат. Ми хотіли б передати це бажання не зупинятися, а лише удосконалюватися – як у творчому плані, так і в якості звуку – і тим, хто вже робить громадські подкасти, і тим, хто ще до нас приєднається. А свою премію найкращий громадський подкастер, коли він з’явиться, обов’язково отримає, адже конкурси будемо оголошувати й надалі», - пообіцяв голова журі, координатор Каналу громадського подкастинґу Станіслав Шумлянський.

Таким чином, замість «гран-прі» та 3-х премій журі вирішило відзначити найцікавіші подкасти у 4-х номінаціях.

Переможцями стали:

"Еро-сан – український казкар" у номінації «Вдалий пошук».
Подкаст про незрячого українця Василя Єрошенка, який став «майже класиком» японської літератури та «батьком» туркменської версії шрифту Брайля створила Наталя Мірошниченко з Центру для читачів з особливими потребами ХОУНБ (Херсон)

"Традиційне гендерне виховання" (номінація "Незручна тема").
Подкаст створено Музеєм історії жіноцтва, історії жіночого та гендерного руху. Це відео-подкаст, який розповідає про установки, які суспільство прищеплює хлопчикам та дівчаткам, нав’язуючи їм стереотипні ролі «чоловіка» та «жінки» із відповідним набором зразків «належної» та «Неналежної» поведінки.

"Ранковий подкаст" від Drujid’a – як найцікавіша подкаст-серія.
«Кожен з його подкастів - це живе мислення, яке відчувається підчас прослуховування, це громадсько-актуальні теми з пропущені крізь його бачення, це запрошення до участі в матеріалі своїх же друзів, які разом з ним думають про удосконалення тіла, душі і нашого побуту. Мені слухати такі подкасті дуже тепло. Таке б слухав кожного ранку підчас ранкової кави. :-)», - каже член журі Володимир Носков – подкастер та кореспондент радіо «Ера-ФМ» (Харків).

"Який їхав - таку й здибав" - у номінації «Цікава політика».
Його автор – Валерій Панько з Білої Церкви – пропонує слухачеві «коротенький філософський погляд на сучасну політику з точки зору китології в 7 хвилинах».

Щиро вітаємо переможців! І дякуємо всім, хто взяв участь у конкурсі.

Кожен з переможців отримає грошову винагороду – 400 гривень, за які зможе, зокрема, зробити «апгрейд» своєї подкастерської апаратури.

Нагадаємо, що конкурс «Громадський подкастер – the best!» організувала Студія громадського подкастинґу «Молодого радіо» у рамках проекту «Створення каналу громадських ініціатив «Громадський подкастинґ C-pod”, що реалізовувався за підтримки фонду «Відродження».

Роботи учасників оцінювало журі у складі Анвара Азізова (засновник сайту «Подкастер»), Андрія Іздрика, він же Efandy – редактора літературного подкаст-проекту Kabi.net та нового керівника сайту «Подкастер» (Львів), Володимира Носкова - кореспондента радіо «Ера-ФМ» та подкастера (Харків), а також Станіслава Шумлянського – директора «Молодого радіо» та координатора Каналу громадського подкастинґу C-pod.

Журі оцінювало 18 робіт, що з’явилися на Каналі громадського подкастинґу з 1 січня до 14 березня 2010 року, враховуючи їхню тематику (актуальність та соціальна важливість), цікавість подання матеріалу та технічну якість запису й обробки звуку.

Канал громадського подкастингу C-POD було запущено наприкінці 2009 року. Це спільний проект МІЦ "Медіа-М"/"Молоде радіо", сайтів "Подкастер" та  порталу ГУРТ


Категорія: Новини музею | Переглядів: 1343 | Додав: Flv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1
Дима! ПОЗДРАВЛЯЕМ тебя и гордимся тобой! Успехов в нашем общем деле:)
Команда проекта "Создадим музей о себе!"
avatar
Субота, 20.04.2024, 15:43
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Статистика


Онлайн всього: 23
Гостей: 23
Користувачів: 0