21:30
В Україні створюють перший перелік безпечних сайтів для дітей
Інститут психології ім. Г.С. Костюка Національної академії педагогічних наук, «Київстар» оголошують про створення «білого списку» рекомендованих дитячих сайтів.
Цей перелік стане підказкою для батьків, з якими сайтами треба знайомити свою дитину, щоб відкрити для неї цікавий, корисний та, головне, безпечний інтернет. Долучитися до формування цього списку за визначеними критеріями можуть усі небайдужі батьки.
«Білий список» інтернет-сайтів, що є безпечними та корисними для дітей, дозволить окреслити для дітей територію розвиваючого інтернету. Цей підхід поділяє Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі. На думку експертів Комісії, створення «білого списку» є більш дієвим за постійне поповнення «чорного списку» небезпечних сайтів, що з’являються щохвилини.
Долучитись до соціальної ініціативи може кожен –запрошуються всі небайдужі надсилати адреси корисних та безпечних дитячих сайтів на адресу csr@kyivstar.net до 30 вересня 2010 р. Запропоновані інтернет-ресурси мають відповідати інформаційним потребам дітей від 6 до 18 років, враховувати всі основні сфери їхніх інтересів, зокрема: навчання, хобі, спілкування, розваги. Усі пропозиції буде передано до Інституту психології ім. Г.С. Костюка на експертну оцінку для отримання рекомендації щодо їхнього включення до «білого списку».
Сайти повинні відповідати таким основним критеріям:
1. Безпека сайту: відсутність будь-яких матеріалів, здатних завдати шкоди дитині, її психічному і фізичному здоров'ю, процесу розвитку та соціалізації.
2. Користь сайту для інтелектуального, психічного та етичного розвитку дитини: відповідність контенту сайту, його інформаційної та естетичної концепції психологічним особливостям сприйняття дітей, їх потребам в освіті, розвитку та спілкуванні.
3. Адміністративний контроль сайту: обов'язкове модерування, можливість зворотного зв'язку з адміністрацією сайту.
«Білий список» - перелік безпечних сайтів, перевірених на відсутність негативного та небезпечного контенту та можливих загроз.
«Чорний список» - перелік заборонених інтернет-ресурсів, що містять негативну інформацію та небезпечний контент.
Джерело : Clever group
Автор : Тетяна Долгова
Переглядів: 1005 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1
Цікаво знати, а як з тими сайтами, що репродукують стереотипи? Чи буде враховано у "білому" списку гендерні підходи до виховання?
avatar
Субота, 20.04.2024, 08:12
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Статистика


Онлайн всього: 11
Гостей: 11
Користувачів: 0