00:31
ДОДАЙ СВІЙ ПІДПІС
Ключові дати, ключові цілі

18 жовтня, у Європейський день боротьби з торгівлею людьми, Центр «Ла Страда-Україна» разом із членами Всеукраїнської мережі проти комерційної сексуальної експлуатації дітей та рядом інших громадських організацій розпочинає кампанію зі збору підписів під Петицією проти торгівлі дітьми та молоддю в сексуальних цілях, ініційованою міжнародною організацією EКПAT та косметичною компанією «Боді Шоп».

У 2009 році Міжнародна організація ЕКПАТ («Покінчимо з дитячою проституцією, дитячою порнографією та торгівлею дітьми у сексуальних цілях») за підтримки бренду на ринку косметики Body Shop, розпочала глобальну кампанію «Стоп торгівлі дітьми та молоддю у сексуальних цілях», яка реалізується 81 громадською організацією із 75 країн. Одним з головних завдань кампанії є збір підписів під Петицією проти торгівлі дітьми та молоддю у сексуальних цілях, яка подаватиметься до урядів держав. EКПAT планує зібрати понад 6 мільйонів підписів з усього світу. На разі зібрано вже більше двох мільйонів. Слоган кампанії: «Я підписався. А ти?», який апелює до кожного, уповноважуючи своєю небайдужістю долучитися до зміни світу на краще та підтримати дотримання прав дітей. Вуличні акції зі збору підписів прокотилися рядом країн. Долучитися до кампанії можна і он-лайн, підписавшись на сайті «Боді шоп» http://www.thebodyshop.com/_en/_ww/values-campaigns/stop-trafficking-select-country.aspx . Там можна побачити у динаміці кількість вже зібраних голосів.

До реалізації кампанії безпосередньо залучені діти та молодь – Молодіжний партнерський проект EКПAT, представлений у 12 країнах, зокрема, і в Україні. Це дає можливість юним громадянам самим боротися за свої права, демонструючи світові свою обізнаність у проблемних питаннях та готовність захищати себе.

Українські представники Молодіжного партнерського проекту проти КСЕД, що здійснюється Центром «Ла Страда-Україна», а також волонтери, включаються в активну діяльність саме зараз, готуючись протягом двох місяців проводити акції зі збору підписів у 12 областях нашої держави. Учасники кампанії планують обійти школи, виші навчальні заклади, відвідати наймасовіші громадські місця, розповідаючи одноліткам та дорослим про проблему та пропонуючи підтримати кампанію. Відзначимо, що реалізують діяльність зі збору підписів під Петицією проти торгівлі дітьми та молоддю у сексуальних цілях виключно діти та молодь, проте підписуватись можуть як діти, так і дорослі.

Найближчим часом, з 18 до 22 жовтня, у Києві, Одесі та Сімферополі відбудуться інтерактивні заняття у деяких школах та інших закладах для дітей.

Відтак, діяльність у рамках кампанії в Україні планується із 18 жовтня до 19 грудня 2010 року, символічно розпочинаючись у Європейський день боротьби з торгівлею людьми та хронологічно охоплюючи Міжнародний день попередження насильства та знущань над дитиною (19 листопада), Всесвітній день захисту прав дитини (20 листопада), Міжнародний день викорінення рабства (2 грудня), Всесвітній день прав людини (10 грудня), День святого Миколая (19 грудня).

«Ла Страда-Україна» закликає всіх не залишатись осторонь проблеми активного розвитку сучасної форми рабства – торгівлі людьми, і залишити свій підпис під Петицією проти торгівлі дітьми в сексуальних цілях!
Категорія: Акції та звернення | Переглядів: 1261 | Додав: Flv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
avatar
1
Приєднуємося. З 19 по 19 листопада силами волонтерів (діти і молодь) плануємо провести у себе в місті збір підписів під Петицією проти торгівлі дітьми та молоддю у сексуальних цілях.
avatar
2
(помилка в датах, слід читати по з 19 по 29 листопада)
avatar
Четвер, 25.04.2024, 13:06
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всього: 14
Гостей: 14
Користувачів: 0