11:39
Ґендерну антивідзнаку «Отрута сезону» отримає нещодавній випуск Шустер Live

Цього року в Україні з`явилася ґендерна антивідзнака «Отрута сезону», що відзначається двічі на рік - 22 березня і 22 вересня. Експерти Інформаційно-консультативного жіночого центру, якому належить ця ініціатива, щойно додали до останньої акції тих, хто, на їх думку, пропагує й поширює ґендерні стереотипи та сексистські погляди.

Напередодні 30-річчя ратифікації Україною Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, яке припадає на 19 грудня, Олена Суслова, керівниця Інформаційно-консультативного жіночого центру повідомила у інтерв`ю Національному прес-клубу «Українська перспектива»: «Найбільш «яскравою» стала реклама меблів для офісу. В ній на тлі шаф та стільців зображено постать оголеної жінки. Втім, цього року нам довелося запровадити ще три спеціальні номінації. Бо деякі ситуації викликали особливо велике обурення серед ґендерно чутливих людей, отже, коло лауреатів розширилося. Йдеться про дві номінації «Дії влади» (це – кабмінівське розпорядження про дрес-код і Кодекс киянина). А третя стосується засобів масової інформації і присвячена шоу Савіка Шустера, яке відбулося 3 грудня цього року».

Йдеться про серію шоу Шустер Live, яка відбулася за підтримки проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент». Ці програми мали на меті привернути увагу суспільства до проблем ґендерної нерівності, насильства проти жінок і дітей, та розпочати публічну дискусію. Втім, запрошені експертки та представниці жіночих організацій (зокрема, свій протест висловив Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда – Україна») були обурені тим, що «організатори передачі поставилися до нашої позиції доволі легковажно, виходячи, насамперед, з інтересів телевізійного шоу. До участі запросили деяких одіозних осіб, які привертали увагу до себе епатажними висловлюваннями, а не серйозними думками та пропозиціями, пошуками рішення наявних проблем. Переважно саме цим особам і надавали слово».

Нагадаємо, що дана серія програм Шустер Live була ініційована в рамках загальноукраїнської кампанії проти насильства, яка була проведена проектом ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» і щойно отримала почесний диплом міжнародної премії PROBA-IPRA GWA 2010, що щороку відзначає найкращих професіоналів у сфері зв`язків з громадськістю.
 
Переглядів: 1146 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1
Ми, як громадська організація, наприклад, також не задоволені тим, що рекламуючи різні товари та послуги, виробники вдаються до використання образів оголених жінок. крім того, часто буває що споживач вже й не знає, про що йде мова: зображена оголена дівчина, біля неї напис "кожна третя безкоштовно", а внизу маленькими літерами - туристичні путівки.
То скажіть на милість, як ставитимуться до наших дівчат іноземці, якщо в нашій з вами країні зривають одяг з дівчини, ганебно виставивши всі принади, вішають банер на видному місті і ще й пишуть такі речі.
просто ганьба. Просто сором. Тоді, як можна говорити про те, що хтось намагається подолати насильство в сім'ї чи на робочому місці...
одні ніби намагаються щось покращити, інші навпаки - насаджують агресію по відношенню до жінки. Роздягнувши іі, нехай просто на малюнку, автор такого "проекту" уже натякає підсвідомості, що вона жертва, не захищена. Гола й голодна, на морозі. А з такими можна робити, що заманеться. От і виходить, що марно працюємо, дорогі колеги.
Марно проводимио акції, заходи щодо зупинення насилля. Комусь це не вигідно. Комусь це не цікаво...
avatar
Вівторок, 16.04.2024, 23:22
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика


Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0