20:34
Вісник програми «Права жінок та дітей в Україні»

Новини

Україна доповідає ООН про захист прав дітей

 17 січня — 4 лютого у Женеві відбувається чергова сесія Комітету ООН із захисту прав дитини. Представники України, Білорусі, Данії, Афганістану, Лаоської Народно-Демократичної Республіки, Нової Зеландії, Сінгапуру, Мексики доповідатимуть про законодавчі та адміністративні заходи, спрямовані на захист дітей, зокрема у сфері запобігання участі дітей у збройних конфліктах, торгівлі дітьми, дитячій проституції та порнографії.

Україна взяла участь у засіданні Ради Європи з питань боротьби з домашнім насильством

17 – 22 січня делегація України у складі представників Міністерства юстиції перебували у Страсбурзі з метою участі у 9-му засіданні Спеціального комітету Ради Європи, присвяченому розробці європейської Конвенції про попередження та боротьбу з насильством щодо жінок та домашнім насильством.

Затверджено Програму навчання для прийомних батьків та батьків-вихователів

В рамках проекту «Удосконалення нормативної та методичної бази з питань навчання прийомних батьків, батьків-вихователів з метою підвищення їхнього виховного потенціалу», що реалізується Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» спільно з Державною соціальною службою для сім’ї, дітей та молоді за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні розроблена нова редакція Програми навчання для прийомних батьків та батьків-вихователів.

8 березня – і100рія у фотографіях

«Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні» ПРООН-ЄС готує до100-річчя святкування 8 березня новий великий проект: «8 березня – і100рія у фотографіях». В Українському Домі запланована експозиція зі 100 фотографій, що представлятимуть історію українських жінок за останні сто років. Організатори шукають фото, які б демонстрували зміну ролей жінок, їх внесок у розвиток суспільства. 

 

Інтерв’ю

 

На заваді насильству – Закон України

26-27 січня у Львові Проект Ради Європи зі зміцнення та захисту прав жінок та дітей в Україні організував семінар, на якому українські та польські судді обмінювалися досвідом із розгляду справ щодо насильства над дітьми та торгівлі людьми. Під час заходу юристка, експертка Ґендерної експертної платформи ГІАЦ «КРОНА» Ганна Христова презентувала посібник «Захист прав жінок і дітей судовими і правоохоронними органами України». Ми поспілкувалися з нею про переваги і недоліки закону України «Про попередження насильства в сім’ї».

Жіночий консорціум України у протидії сексизму в українській рекламі

Жіночий консорціум України складається із 32 незалежних громадських організацій, які працюють у сфері запобігання торгівлі людьми, попередження насильства в сім’ї, сприяння участі жінок у прийнятті рішень тощо. Зокрема, мережа привертає увагу до проблеми поширення ґендерних стереотипів. Наталя Точиленкова, координаторка програм рівних прав і можливостей, розповіла нам про втілення ідеї подолання сексизму в рекламі в Україні. 

 

Тренінг

 

Як зробити собі всесвітньо відоме ім`я на соціальній журналістиці?

21 січня 2011 року в офісі МГО «Інтерньюз-Україна»  відбувся безкоштовний майстер-клас для журналістів та редакторів з британською журналісткою, Еммою Вандор, яка протягом 15 років працювала у понад 20 країнах світу для The Associated Press та Bloomberg. Захід був ініційований  в рамках мережі соціальної журналістики проектом ЄС «Права жінок та дітей - комунікаційний компонент». Учасники ознайомилися з різними підходами та тонкощами створення якісних матеріалів на соціальну тематику. Пропонуємо Вам відео та pdf-презентацію майстер-класу.

Посібники для журналістів

Ґендерний інформаційно-аналітичний центр «КРОНА» презентував посібники Миколи Сухомлина «Ґендерний погляд» та «Ґендерний погляд - 2». У посібниках на конкретних прикладах розглянуто весь спектр типових журналістських помилок, пов’язаних із ґендерними аспектами й вельми поширених у практиці вітчизняних мас-медіа.

Візуальні матеріали

 

Залишайся людиною

Пропонуємо до уваги партнерів візуальну айдентику для спільних інформаційних кампаній та акцій – маджентову стрічку зі словами «Залишайся людиною» та лого ЄС. Дизайнери також можуть завантажити буклет, що допоможе їм правильно використовувати логотип у оформленні графічних матеріалів. Завантажити логотип у векторному форматі >

Зупини насильство над дитиною! Повідом про дитячу порнографію!

Сексуальна експлуатація дітей в Україні надзвичайно поширена і може торкнутися й Вашої дитини, дітей Ваших близьких чи друзів. Зокрема, вона опирається на виробництво та розповсюдження дитячої порнографії у Інтернеті. Діти часто не можуть себе захистити, але ви можете це зробити, повідомивши про ресурси, які поширюють дитячу порнографію, на анонімну електронну гарячу лінію Міжнародного жіночого правозахисного центру "Ла Страда". Ви можете також підтримати цю ініціативу на вашому с! айті чи у соціальній мережі. Коди для вставки ролика і банера >

 



 

Програма «Права жінок і дітей в Україні» фінансується Європейським Союзом. Зміст публікацій не може розглядатися як такий, що відображає позицію Європейського Союзу. Відповідальність за нього несе виключно програма «Права жінок та дітей в Україні – Комунікаційний компонент».


 

Переглядів: 1082 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 18.04.2024, 11:59
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Статистика


Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0