12:15
День народження Музею історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху
1 березня Музею історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху виповнилося три роки.
День народження - це нагода підвести підсумки того, що зроблено та поставити нові цілі на майбутнє.
Вчора
Ідея створення першого в Україні та в Східній Європі ґендерного музею - Музею історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху народилась у 2006 р. під час візиту у Швецію української делегації українсько-шведської програми «Ольга&Олег».
Група українських журналістів мала можливість ознайомитися з тим, як проходять вибори у Швеції. Саме тоді вони привезли сувеніри: буклети, фотографії, ручки с феміністичною символікою. Ідея  почала поширюватися серед прихильників та прихильниць ґендерного руху, які передавали у колекцію книги, нові фотографії, диски і, навіть, особисті речі.
Ідею підтримали провідні ґендерні експертки України Олена Суслова та Лариса Кобелянська, а також Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні ЄС-ПРООН, Український жіночий фонд, Глобальний фонд для жінок, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, українські громадські організації ґендерного спрямування.
З 2009 р. український музей став членом міжнародної мережі жіночих музеїв світу
Музей поставив перед собою завдання – зібрати експонати, які унаочнюють процес ґендерного конструювання, показати, що ґендерні проблеми є не тільки проблемами жінок, але й всього суспільства; що, попри всі позитивні зміни у суспільстві, і жінки і чоловіки продовжують потерпати від ґендерної дискримінації, що жіночий та ґендерний рух в Україні і в світі є не епізодичним явищем, а природним і закономірним процесом, який відбувається продовж не одного сторіччя історії людства.
Сьогодні
Колекція музею нараховує більш ніж 1000 фотографій, дитячих малюнків та іграшок, книжок, дисків, особистих речей прихильниць та прихильників ідеї ґендерної рівності, сувенірів, що надійшли з різних міст України та різних країн світу.
Iнформаційний портал музею Gender Space http://www.gender.at.ua/  за три роки перетворився на потужний інформаційний ресурс з ґендерної проблематики та майданчик для дій ґендерної спільноти.
Віртуальна версія Музею www.gendermuseum.com, створена за підтримки Українського жіночого фонду та Глобального Фонду для жінок стала ресурсом інтерактивного ґендерного інформування та просвіти, в тому числі на допомогу Всеукраїнській мережі Центрів ґендерної освіти ВНЗ, створеної у партнерстві із Фондом імені Фрідріха Еберта, представництво в Україні у 2011-2012 рр.
Завтра
Ідеї ґендерної рівності просуваються у суспільній свідомості не так швидко, як хотілось би.
Команда музею вірить в те, що досягнуті результати  є не кінцевими і через деякий час український ґендерний музей стане центром інтерактивної ґендерної освіти та інформування, що працюватиме заради спільної справи – утвердження дійсної ґендерної рівності в українському суспільстві.
Ми вітаємо всіх, хто є причетними до цієї справи й бажаємо успіхів всім нам!
Категорія: Новини музею | Переглядів: 1431 | Додав: tais | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
1
Вітаємо команду Музею історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху! Подальших успіхів і хороших партнерів!
avatar
Четвер, 25.04.2024, 18:28
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всього: 11
Гостей: 11
Користувачів: 0