21:02
Олену Суслову висунуто кадидаткою від України до складу Комітету з усунення дискимінації щодо жінок при ООН на термін 2013-2016 рр.
Олену Суслову, відому в Україні активістку жіночого руху, лідерку "Жіночого інформаційно-консультативного центру" та координаторку Програми сприяння Парламенту України ІІ з ґендерних питань висунуто кадидаткою від України до складу Комітету з усунення дискимінації щодо жінок при ООН на термін 2013-2016 рр.
До складу цього Комітету входить 23 особи - представники країн-підписанток Конвенції ООН про усунення усіх форм дискримінації щодо жінок (CEDAW http://www2.ohchr.org/english/bodies/cedaw/).
Нагадаємо, що Україна ратифікувала цей документ у березні 1981 р. і з того часу жодного разу представники нашої держави не входили до складу Комітету. На нинішний день Конвенцію ратифікувало 187 країн зі 193. Голосування, участь у якому беруть уповноважені представники усіх країн-підписанток Конвенції, відбудеться наприкінці червня 2012 р.
Під час свого візиту до США Олена Суслова мала численні зустрічі з представниками дипломатичних місій країн-підписанток Конвернції, а також з жіночими громадськими організаціями української діаспори у Північній Америці.
 На панельній дискусії "Сільські жінки: реалії та ініціативи з розшитення можливостей", яку було організовано Світовою Федерацією Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) за підтримки
Посольства України у США та у співпраці з Конференцією неурядових організацій з дорадчим статусом при ООН (CоNGO http://www.ngocongo.org/ ), яка відбулася 1 березня 2012 р., Олена Суслова виступила з доповіддю "Українські сільські жінки, вгору чи вниз?"
 Вона коротко охарактеризувала вкрай складні умови повсякденного життя в українських
селах, де часто відсутні елементарні складові цивілізованого побуту та соціальної інфраструктури. Водночас, вона поділилася досвідом успішних проектів з підтримки мешканців села у розвитку дрібного фермерства, у яких, завдяки урахуванню гендених аспектив, вдалося суттєво покращити становище жінок. нша доповідь, підготована Іриною Ключковською
(Львів) та виголошена Мартою Кічоровською-Кебало (Нью Йорк) представила присутнім вражаючу статистику щодо катастрофічної соціально-економічної ситуації в українських селах, стану здоров'я сільських жінок тощо.
Катерина Васілакі (Вашінгтон) поділилася досвідом досліжень з можливостей розвитку жіночого підприємництва та лідерства у сільській місцевості у країнах Африки та в Індії, що його
можна успішно застосувати й в Україні.
Після цього відбулася неформальна зустріч представниць жіночих громадських організацій української діаспори США і Канади у посольстві України в США.
Головуюча Мар'яна Заяць, голова Союзу Українок Америки, представила Олену Суслову, відтак представниця посольства ознайомила присутніх з процедурою обрання до складу Комітету ООН з усунення дискримінації щодо жінок.
Далі відбулася дискусія щодо проявів дискимінації щодо жінок в Україні, зокрема у політичній сфері та перспективи практичного впровадження Закону України про забезпечення
рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
Побажаємо успіху гидний представниці України у обранні до складу Комітету ООН з усунення дискимінаціз щодо жінок. 
Підготувала Оксана Кісь
Переглядів: 1398 | Додав: tais | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
1
ВІТАЄМО! Пишаємося!
Від команди Музею історії жіноцтва, історії жіночого та гендерного руху Тетяна Ісаєва
avatar
Субота, 20.04.2024, 18:12
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всього: 9
Гостей: 9
Користувачів: 0