16:50
Он-лайн сервіс "Я ДАЛА ХАБАР ЗА СВОЮ ДИТИНУ"
class="imagecache
Портал ВСІ РІВНІ розпочинає он-лайн проект - "Я ДАЛА ХАБАР ЗА СВОЮ ДИТИНУ". Цей інтерактивний інструмент стане однією з можливостей, яка буде впроваджуватися в рамках Кампанії Я ЛЮДИНА, яка стартує 19 травня у Дні Європи в Україні.
 
Його мета - збір анонімних повідомлень від людей зі всієї України про факти корупції щодо дітей, жінок та сімей. Повідомити про хабар дуже просто - заповніть просту он-лайн форму - де, кому, за що і скільки Ви дали або НЕ дали грошей, за вирішення ваших потреб.
 
За даними Світового Банку близько 20% прибутків домогосподарств в Україні витрачаються на хабарі та різні форми вирішення реалізації законних прав громадян, жінок та дітей.

Відгуки та повідомлення дозволять створити мапу хабарів в Україні у сфері сімейних відносин, прав дитини, прав жінок. А згодом, вся зібрана інформація буде слугувати справі протидії корупції в Україні. Оскільки відомості фактично вносяться по факти сплати або не сплати, узагальнена інформація буде публікуватися у тих регіонах України про які йдеться у повідомленнях людей, а також будуть публікуватися регулярні квартальні звіти Кампанії «Я ДАЛА ХАБАР ЗА СВОЮ ДИТИНУ»

Сторінка проекту: http://www.vsirivni.com.ua/IPAIDABRIBEUKRAINE

За перші кілька годин роботи он-лайн сервісу було отримані відгуки, які змальовують загальну ситуація – українці продовжують сплачувати за влаштування дітей у дошкільні заклади, сплачують видачу довідок для отримання санаторно-курортного лікування дітей, проведення операцій та складного лікування.

Також проект дозволить продемонструвати як різняться розміри поборів. Так вже за наявною інформацією влаштування дитини у дитячий садок в Києві коштувало батькам 3000 грн, така сама «послуга» в Кіровограді коштує 700 грн.

 
«Цей проект - не наша вигадка, - зазначає Кирило Животовський, координатор Кампанії EVAW Ukraine, виконавчий директор НГО «Європейський Вибір». - Така форма протидії корупції була вперше вигадана у Індії. Там громадська організація збирає анонімні повідомлення щодо всіх фактів корупції у країні. Наша організація, яка є учасником Коаліції UAGO вирішила впровадити пілотний проект в рамках Програми EVAW, яка працює над зміною стереотипів щодо сприйняття насильства над жінками у побуті, вдома, в школах та на вулиці»

Проект впроваджується громадською організацією «Європейський Вибір» у партнерстві із Української антикорупційної коаліції інститутів громадянського суспільства – UAGO. Коаліція UAGO має на меті підвищення ролі третього сектору в управлінні державою й модернізації країни, формування антикорупційної взаємодії з владою, забезпечення відкритості її діяльності й рішень, зміцнення потенціалу та інституційної спроможності неурядових організацій, розширення міжнародних зв’язків у сфері боротьби з корупцією, усунення передумов для її виникнення.

«Пріоритетною для Коаліції нами визначено участь у впровадженні та забезпеченні контролю за реалізацією Конвенції ООН проти корупції, вітчизняного антикорупційного законодавства, Національної антикорупційної стратегії на 2011-2015 рр, ініціативи партнерства «Відкритий Уряд», здійсненні скоординованої діяльності інститутів громадянського суспільства в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство», – зазначив Юрій Лавренюк голова Всеукраїнської спеціальної Колегії з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Оригінальний проект "Я ДАВ ХАБАР" ви можете переглянути за цим посиланням - http://www.ipaidabribe.com/

Портал ВСІ РІВНІ


 

Переглядів: 1017 | Додав: gender | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
1
Цікавий та корисний проект. Цю ідею необхідно розвинути і на інші аспекти прав людини!!!!
avatar
Субота, 20.04.2024, 15:23
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Статистика


Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0