20:03
Сумський досвід підтримки матерів-студенток – в кожний регіон України
Найближчим часом Сумський державний університет розпочинає реалізацію проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах». Проект зі створення підтримуючих умов для матерів-студенток здобув перемогу на конкурсі Єврокомісії у сфері гендерної рівності у рамках тематичної програми «Інвестуючи у людей» під назвою «Захист прав жінок та розширення їх соціальних та економічних можливостей». Складові проекту - дослідження практик поєднання сімейних зобов’язань з навчальними/професійними, тренінги для адміністрації вишів України, напрацювання пропозицій до державної політики з підтримки сімей і батьківства, а також розширення спектру послуг для студентських сімей Сумського держуніверситету (кімната для батьків з дітьми, заходи з підвищення батьківської компетентності, виховання культури партнерських стосунків у сім’ї, змістовне дозвілля для дітей тощо) та поширення кращого досвіду серед ВНЗ України.
 
До 2015 року тренінгами зі створення дружніх до молодої матері-студентки  умов в університетах планується охопити щонайменше по одному університету з кожного  регіону України. Проектом передбачена широка інформаційна кампанія - створення інтернет-сайту, спеціальних відеороликів та інформаційних буклетів, та проведення заходів з популяризації сімейних цінностей. 
 
Втілення дружніх до молодої матері з дитиною підходів в університетах, на робочих місцях, в громаді в цілому буде суттєвим кроком у напрямку реалізації соціальних та економічних прав та можливостей жінок, та, тим самим, сприятиме становленню рівноправ’я чоловіків і жінок в сфері виконання сімейних обов’язків. Команда проекту переконана, що створення сім’ї та материнство не мають ставати на заваді реалізації інших інтересів жінки.  
 
Команда проекту – кафедра філософії, політології та інноваційних соціальних технологій, Гендерний ресурсний центр, Центр підтримки сім’ї Сумського державного університету «Студентський лелека»
 
Контактні особи: 
Ніні Світайло, 
керівник проекту, ndssumdu@gmail.com
Юлія Савельєва, 
координатор проекту, моб.тел. 050 288 10 38
Категорія: Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ | Переглядів: 896 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 19.04.2024, 01:24
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Статистика


Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0