16:26
Суми створює дружній до сім’ї університет


5 березня Сумський державний університет представив широкій громадськості свою діяльність з підтримки молодих матерів-студенток через реалізацію проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах" за фінансової підтримки Європейського Союзу. Трирічний проект є переможцем грантової програми Євросоюзу «Інвестуючи в людей», спрямованої на захист прав жінок та розширення їх соціальних та економічних можливостей. Підтриманий Міністерством освіти і науки України та Міністерством соціальної політики, бюджет проекту складає 240,000 євро, з яких 40,000 євро забезпечуються Сумським державним університетом.


Реалізація проекту створить можливості для продовження матерями-студентками професійного зростання та подальшої фінансової незалежності. Маючи необхідну освіту та професію, жінки прийматимуть активну участь у місцевому та національному розвитку. Команда проекту проводитиме відповідні тренінги для вищих навчальних закладів з усіх регіонів України. 

У своєму вітальному слові Анатолій Васильєв, ректор Сумського державного університету, зазначив, що університет був ініціатором багатьох заходів, які допомагали поєднувати материнство з навчанням, серед яких:

  • проект «Студентський Лелека»,
  • створення Центру підтримки сім'ї,
  • послуги по догляду за дітьми,
  • консультативна та організаційна підтримка  студентських сімей.
 
В найближчий планах університету – розбудова дитячого майданчика.

Менеджер проекту і керівник Координаційного центру гуманітарного політики Сумського державного університету, Ніна Світайло, підкреслила, що проект став логічним продовженням і розширенням ініціативи "Університет, дружній до сім’ї". "Новий проект створить умови для збереження соціального статусу матерів-студенток, дозволяючи їм продовжувати відвідувати заняття, і запропонує можливості для поєднання материнських та пов’язаних з навчанням обов'язків... 11 університетів з усіх регіонів України вже підтвердили наміри про участь у проекті", - повідомила пані Світайло.
 

Окрім того, у презентації прийняли участь: Сергій Полюк, координатор проектів за напрямками: охорона здоров’я та соціальна сфера Делегації Європейського 
Союзу в Україні та пані Тамара Іщенко, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації. Пані Лариса Кобелянська, заступник віце-президента Національної академії державного управління при Президентові України, привітала проект з його початком через відео-включення.

Учасники презентації підкреслили, що проект стане важливим кроком у формуванні нової української гендерно-чутливої політики щодо соціального захисту та послуг, які дозволяють жінкам поєднувати навчання з сімейними обов'язками.

Для додаткової інформації:
Координатор проекту Юлія Савельєва
тел. / факс: +38 (0542) 687 – 796, мобільний: +38-050-288-10-38
www.leleka.sumdu.edu.ua
Категорія: Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ | Переглядів: 1013 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 28.03.2024, 13:51
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0