15:59
Розробка нового посібника з кращих практик виховання у молоді гендерно-відповідальної поведінки по всій Україні
Сумський державний університет запрошує гендерні осередки ВНЗ долучитися до розробки  посібника з кращих практик виховання у молоді гендерно-відповідальної поведінки

В рамках ініціативи «Університет, дружній до сім’ї» Сумський державний університет збирає досвід активних гендерних осередків ВНЗ (центрів, студій, кафедр) для розробки нового посібника з кращих практик виховання у молоді гендерно-відповідальної поведінки по всій Україні.

Посібник покликаний представити напрацювання у сфері виховання молоді гендерно-відповідальним моделям поведінки на широкий загал задля заохочення подібної практики в академічному середовищі України. Виходячи з того, що вищі навчальні заклади України активно працюють у напрямку формування гендерно-чутливого середовища та мають цікавий і оригінальний досвід,  посібник дозволить узагальнити його і зробити доступним. Крім того, широкі кола читачів зможуть ознайомитись з діяльністю гендерних осередків при ВНЗ, що своєю активністю сприяють реалізації Україною зобов’язань щодо забезпечення гендерної рівності.

Видання міститиме опис найбільш вдалих форм роботи (за оцінкою самих авторів) у сфері гендерної просвіти та виховання. Перевага буде надаватись матеріалам, що мають практичну спрямованість та демонструють підходи з організації у ВНЗ середовища, яке б не допускало порушень у сфері гендерної рівності, а також пропонують вдалі практики і заходи зі створення найбільш сприятливих гендерно-чутливих умов у ВНЗ. Заохочуються матеріали, що містять опис інтерактивних форм роботи та масових заходів серед студентської молоді.

Пропонуємо також  розмістити у посібнику додаткову  інформацію про гендерні осередки ВНЗ, які візьмуть участь у написанні посібника.

Посібник слугуватиме практичним вказівником для керівництва та менеджерського складу ВНЗ, викладачів, аспірантів та магістрантів, які працюють у напрямку гендерних досліджень, соціальної педагогіки, управління навчальним закладом.       

Представники гендерних осередків ВНЗ  можуть надсилати свої напрацювання, які відповідають наступним вимогам:

1. Основний текст обсягом 7-8 стор. формату А-4, шрифт 12. Текст може містити фото, таблиці, схеми, які ілюструють окремі напрямки.

   2. Інформація про гендерний осередок має містити: стислий опис діяльності (6-8 речень), з перекладом англійською мовою, та фото університету.

  Матеріали разом з інформаційною довідкою (нижче) надсилати на електронну адресу: ndssumdu@gmail.com Світайло Ніна Дмитрівна (керівник проекту) та uliana75@ukr.net Савельєва Юлія Михайлівна (координатор проекту).  

Термін подачі інформації – до 25 серпня 2013 р. Публікація безкоштовна. Видання посібника здійснюватиметься за фінансової підтримки Європейського Союзу. Усі автори посібника безкоштовно отримають друковані примірники.  

Укладачі  залишають за собою право редагування матеріалів та надання пріоритетів у розміщенні інформації щодо аналогічних ініціатив від різних ВНЗ тим гендерним осередкам, які надіслали інформацію раніше за інших. Заохочується подання унікального досвіду.   

У разі виникнення запитань – звертайтеся за телефоном: 066 4182060 Світайло Ніна Дмитрівна, 0502881038 Савельєва Юлія Михайлівна.

 

Інформаційна довідка

учасника/ці розробки  посібника з кращих практик виховання у молоді гендерно-відповідальної поведінки

Прізвище, ім’я, по-батькові _________________________________________

Місце роботи (посада)    ___________________________________________

Телефон, e-mail  __________________________________________________

Назва публікації __________________________________________________

Інформація про гендерний осередок _________________________________

Категорія: Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ | Переглядів: 1087 | Додав: dvm | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 19.04.2024, 21:37
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Статистика


Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0