22:35
В Харківській області стартував проект «Розширення підприємницьких та лідерських можливостей для жінок»

 

 
Програма розвитку фінансового сектору
(USAID/FINREP-II)

 

В Харківській області стартував проект

«Розширення підприємницьких та лідерських можливостей для жінок»

 

10 лютого 2015 р. на базі Харківського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді «Довіра» відбувся круглий стіл «Реалізація Програми «Розширення підприємницьких та лідерських можливостей для жінок» у Харківській області».

Організатори «круглого столу»: Український жіночий фонд, Харківська обласна громадська організація «Харківський обласний гендерний ресурсний центр», Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, Харківський міський ЦСССДМ «Довіра».

У заході взяли участь представниці та представники Управління організації соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення ХОДА, Управління праці та соціальних питань та Єдиної соціальної мережі  Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради, Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради, Харківського міського ЦСССДМ «Довіра», районних ЦСССДМ м. Харкова, Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва, ГО «Станція Харків» та інших громадських організацій та ініціативних груп м. Харкова.

Присутні були ознайомлені з метою та задачами, основними напрямками та способами реалізації Програми «Розширення підприємницьких та лідерських можливостей для жінок», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та інтегрована в Програму розвитку фінансового сектору (FINREP-II).

Програма реалізується  Українським жіночим фондом та Західноукраїнським  центром «Жіночі перспективи»  у партнерстві із регіональними організаціями у 12 пілотних областях України: Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Харківській, Черкаській, Одеській, Львівській, Вінницькій, Рівненській, Херсонській та Чернівецькій.

У Харківській області програма реалізується Українським жіночим фондом у партнерстві із Харківською обласною громадською організацією «Харківський обласний гендерний ресурсний центр».

Партнери ХОГО «ХОГРЦ»: Департамент соціального захисту ХОДА,  Департамент праці та соціальної політики Харківської міської ради,  Харківський міський центр СССДМ «Довіра».

Також до числа партнерів долучилась Єдина соціальна мережа, що створена за ініціативи управління праці та соціальних питань Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради та об’єднує громадські організації м. Харкова, що надають соціальні послуги соціально незахищеним верствам населення.

Організатори «круглого столу»  не тільки поінформували  про можливості Програми для цільових груп, але й відповіли на конкретні запитання щодо організаційних моментів роботи,  мобільності тренерів, кількісних характеристик проведення тренінгів та багато інших.

    Як зазначила начальник Управління організації соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення ХОДА Г. С. Левкіна, участь у цій програмі відкриває нові перспективи для жінок Харківської області. Вона підтвердила, що структурні підрозділи Департаменту соціального захисту населення ХОДА нададуть інформаційну та організаційну підтримку у проведенні заходів, запланованих на лютий-листопад  2015 р.

Загальним підсумком роботи «круглого столу» стало зацікавлення соціальних партнерів щодо спільної діяльності. Результатом «круглого столу» стало досягнення домовленості щодо реалізації програми та узгодження спільних дій партнерів.


 

Про Програму

«Розширення підприємницьких та лідерських можливостей для жінок»

 

Програма «Розширення підприємницьких та лідерських можливостей для жінок» фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та інтегрована в Програму розвитку фінансового сектору (FINREP-II).

 

Мета програми: підвищення  обізнаності та розширення економічних можливостей, лідерських якостей, соціальної незалежності та якості життя жінок в Україні.

 

Цільовою аудиторією програми є: жінки, які відносяться до вразливих верств населення: жінки, які мешкають у сільській місцевості, багатодітні жінки, одинокі матері, вдови, сироти, жінки з обмеженими можливостями, пенсіонерки, вимушені переселенки.

 

Програмою передбачено проведення навчальних тренінгів з фінансової грамотності та розвитку лідерських якостей для жінок та надання індивідуальних консультацій з цих питань.

 

Навчання проводитиметься  за модульним принципом, всього передбачено 4 модулі з питань фінансової та правової грамотності та особистої ефективності:

1. «ЯК ЕФЕКТИВНО УПРАВЛЯТИ ВЛАСНИМИ ФІНАНСАМИ»

2. «ЯК ЗБІЛЬШИТИ СВОЇ ДОХОДИ ТА ДОСЯГТИ ФІНАНСОВОЇ ВПЕВНЕНОСТІ»

3. «ЯК РОЗПОЧАТИ ВЛАСНИЙ БІЗНЕС»

4. «ЖІНОЧЕ ЛІДЕРСТВО НА КОРИСТЬ ГРОМАДИ»

 

Всі теми будуть розкриті у доступній інтерактивній формі.

Кожна з учасниць матиме можливість пройти кілька модулів навчання різної складності за власним вибором. Навчання є безкоштовним для всіх учасниць, а також для партнерів програми на всіх рівнях.

 

Учасниці тренінгів забезпечуються безкоштовним харчуванням та роздатковими матеріалами.

 

Завдання тренінгів з фінансової грамотності: навчити учасниць практичним аспектам управління власними фінансами та відповідальної поведінки в якості споживача фінансових послуг через зацікавлення та спонукання фінансового мислення у повсякденному житті.

 

Тривалість Програми з лютого по листопад 2015 р.

    

 

  

 

 

 

Переглядів: 1613 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 25.04.2024, 12:50
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Статистика


Онлайн всього: 9
Гостей: 9
Користувачів: 0