20:49
Живий журнал "Про гендер"

ХОГО «Харківський обласний гендерний ресурсний центр» запрошує представників НГО та ініціативних груп на другий «Живий журнал «Про Гендер».

Зустріч відбудеться в м. Харків 7 травня об 11-00 за адресою: пр. 50-річчя ВЛКСМ, 49/8, Обласна бібліотека для юнацтва.
Початок реєстрації 10-30
Подібні зустрічі спрямовані на формування міцних зв’язків між громадськими та урядовими установами різних галузей, взаємного обміну досвідом, надбаннями та розширенням власних можливостей. 
Ера інформаційного суспільства привносить нові правила гри. Ті проекти, що наразі хочуть бачити грантодавці – це насамперед проекти ІННОВАЦІЙНІ та УНІВЕРСАЛЬНІ. Якщо розглядати останні пропозиції до участі у грантах, обов’язково зустрінемо такі критерії відбору як «Партнерство», «Коаліція», «Співпраця» та інші, де мова йде про співпрацю. Наразі важко, фактично неможливо вирішити проблему суспільства, якщо ставити наголос на вузькому питанні, залишатися лише в своєму секторі. Звісно, кожен має займатися своєю справою, отже вірне рішення – це соціальне партнерство, взаємний обмін досвідом, залучення експертів з інших галузей соціальної та громадської роботи.
"Живий журнал "Про гендер" - це новий формат зустрічі, в якому активісти та активістки НГО та експертки з гендерних питань разом шукатимуть нові можливості розвитку соціальної активності та соціальної рівності , як головних взірців прав людини. Зміцнити свої позиції в соціальному проектуванні можливо шляхом включення в проект інших компонентів соціального розвитку, зокрема гендерної складової.
Дискусії щодо важливості гендерної тематики відбуваються на всіх ланах громадського товариства, не залежно від соціального статусу, освіти, рівня громадської відповідальності. Але ці спори часто носять деструктивний характер та не дають відповіді – чи потрібна гендерна рівність та гендерна політика в нашій країні. Актуальною стає потреба розібратися більш детально та знайти відповіді на запитання: 
Чи є гендерні проблеми в Україні та які саме?
Яким чином гендерна нерівність впливає на соціальний розвиток?
Що таке гендерні стереотипи і як вони впливають на особистий розвиток?
Яким є успішні приклади реалізації гендерної політики в європейських державах та в нашій країні?
Якими є можливості включення гендерного аспекту в соціальні проекти?
Проект «Живий Журнал» «Про гендер» - це, в першу чергу, живе спілкування. У всіх присутніх буде можливість отримати відповіді від експерток на власні запитання.
 
Рубрики журналу до обговорення:
• «Дещо про гендер» - це відповіді на запитання, які задає кожна людина, коли почує вперше термін «гендер» та знищення найвідоміших стереотипів щодо нього.
• «Як це працює» - рубрика про те, як саме написати якісний соціальний проект та врахувати гендерні аспекти, при цьому вірно розставити акценти.
• «Історії успіху» - ще одно підтвердження, що гендерні питання є завжди, в будь-якому суспільстві, де живуть люди.
• «Партнерства та спільні проекти» - презентація можливостей співпраці НГО з експертами та організаціями, поради та консультації.
 
Обговорення кожної рубрики журналу відбудеться за участю запрошених експерток з гендерних питань.
 Ми запрошуємо на зустріч представників та представниць ініціативних груп, членів урядових та неурядових організацій, волонтерів та волонтерок, активістів та активісток органів самоврядування. 
 
Про свою готовність брати участь в заході повідомляйте, будь ласка, за адресою gender.museum@gmail.com з поміткою в темі Живий Журнал «Про гендер». В письмі просимо надавати таку інформацію: 
1. ПІБ
2. Організація, посада
3. Контакти – електронна пошта, телефон
4. Запитання щодо гендерної тематики (якщо маєте)
 
Контактна особа Юлія Башук тел. (099) 688 01 88 ; (097) 57 48 048; bashuc@mail.ru
 
Переглядів: 909 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 19.04.2024, 19:45
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всього: 11
Гостей: 11
Користувачів: 0