19:54
Інформація про діяльність МФО "Рівні можливості" протягом другої сесії Верховної Ради України 8-го скликання

Міжфракційне об’єднання «Рівні можливості» підсумовує діяльність протягом другої сесії Верховної Ради України 8-го скликання.

МФО «Рівні можливості» ВРУ 8-го скликання було створене 9 грудня 2014 року. Співголови МФО «Рівні можливості» у ВРУ VIIІ скликання: Олена Кондратюк («Батьківщина»), Марія Іонова («Блок Петра Порошенка»), Лілія Гриневич («Народний Фронт»), Альона Бабак («Об’єднання «Самопоміч»).

До МФО «Рівні можливості» входять 46 народних депутатів України, які є представниками різних парламентських фракцій – «Блоку Петра Порошенка», «Народного Фронту», «Батьківщини», «Об’єднання «Самопоміч», Радикальної партії Олега Ляшка та «Опозиційного Блоку».

Народними депутатами України, членами МФО «Рівні можливості» було зареєстровано низку законопроектів:

  • Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків у виборчому процесі)»;
  • Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо підвищення народжуваності та престижу батьківства)»;
  • Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту  дітей та підтримки сімей з дітьми».

Окрім того, 12 лютого 2015 року було прийнято Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питання відповідальності за вчинення насильства в сім’ї», ініційований членами МФО «Рівні можливості».

Членами МФО «Рівні можливості» було проведено ряд зустрічей із представниками міжанародних та громадських організацій з приводу налагодження співпраці щодо розширення політичної участі жінок та їхньої економічної діяльності. Так, члени МФО «Рівні можливості» співпрацюють із Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин (НДІ/Україна), Міжнародним Республіканським Інститутом, Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES), Українським Жіночим Фондом, Жіночим Консорціумом України, Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї».

Народні депутати України також провели ряд зустрічей з іноземними експертами щодо стану ґендерної рівності в Україні в цілому, становища внутрішньо переміщених і постраждалих внаслідок конфлікту на сході України жінок та дітей. Вони активно піднімають питання підвищення участі жінок у сферах національної безпеки та мирного врегулювання конфліктів, а також запобігання насильства щодо жінок та сімейного насильства, яке загострилось в умовах конфлікту в Луганській та Донецькій областях.

Члени МФО «Рівні можливості» здійсюють регулярні поїздки в зону проведення АТО, під час яких відвідують транзитні центри для жінок та дітей, долучаються до постачання гуманітарної та медичної допомоги.  

Співголови та члени депутатського об’єднання брали активну участь в екпертних конференціях в Україні та представляли Україну на міжнародних конференціях з ґендерних питань у Польщі, Сербії, Латвії та США. За активну участь у 59-ій сесії Комісії ООН зі становища жінок, яка відбувалась протягом 9-20 березня у Нью-Йорку, члени МФО «Рівні можливості» Ірина Геращенко, Марія Іонова, Ірина Луценко та Світлана Заліщук отримали Відзнаку ґендерної рівноваги від громадської організації «Інформаційно-консультативний жіночий центр» та Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда Україна».

У березні секретаріатом МФО «Рівні можливості» було сформовано перший номер інформаційного вісника МФО «Рівні можливості». Наразі випущено шість номерів інформаціного вісника МФО «Рівні можливості», із якими можна ознайомитись у доданих файлах. Інформаційний вісник МФО «Рівні можливості» видається українською та англійською мовами та розсилається українським громадським організаціям та представництвам міжнародних неурядових і донорських організацій в Україні.

Більше інформації про діяльність МФО «Рівні можливості» можна отримати приєднавшись до сторінки об’єднання у facebook .

Переглядів: 1152 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 25.04.2024, 15:46
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика


Онлайн всього: 23
Гостей: 23
Користувачів: 0