22:31
«Програма підготовки Гендерні Студії: крок до демократії та миру у сусідніх до ЄС країнах з різними традиціями»

Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка у складі міжнародного консорціуму 10 університетів виграв грант за програмоюERASMUS+, загальна сума гранту для консорціуму 930 тисяч €. Взагалі, у процесі конкурсу Європейською Комісією з 515 заявок з усього світу обрано 140 на загальну суму понад 120 млн €.

Новий проект написано за резонансною тематикою, пов’язаною зі збагаченням сучасної вищої освіти дисциплінами гендерного спрямування. Проект має назву «Програма підготовки Гендерні Студії: крок до демократії та миру у сусідніх до ЄС країнах з різними традиціями» (в оригіналі назва виглядає так «Gender Studies Curriculum: A Step for Democracy and Peace in EU-neighbouring countries with different traditions» або коротко – GeSt). Ідея проекту належить завідувачу кафедри прикладної математики, статистики та економіки нашого університету, доктору фізико-математичних наук, професору Авраменко О. В.

Основне завдання проекту  - підготовка та відкриття спеціалізації Гендерні Студії на різних магістерських спеціальностях у семи університетах країн-сусідів ЄС (3 українські, 2 туніські, 2 марокканські університети) за фахової та організаційної допомоги трьох університетів країн ЄС. Зокрема, у КДПУ буде відкрита така спеціалізація на магістерській спеціальності «Освітні вимірювання», яка була відкрита чотири роки тому у рамках попереднього міжнародного проекту за програмою TEMPUS.

Очолює роботу консорціуму університет з Литви (місто Каунас) - Університет Витовта Великого. До складу консорціуму також входять ще два європейські університети - Центральноєвропейський університет (Будапешт, Угорщина) та Університет Аристотеля (Салоники, Греція); три українські університети – Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника; два університети з Тунісу – Університет міста Маноуба та Університет міста Соуссе; та два університети з Марокко - Universite Sidi Mohammed Ben Abdellah (місто Фес) та The Sultan Moulay Slimane University (місто Бені Мелаль).

Координатором проекту GeSt від КДПУ ім.В.Винниченка є професор Ольга Авраменко. Нещодавно вона відвідала Каунас, де зустрічалась з головним координатором проекту доктором, професором Наталією Мажеікіене, деканом та викладачами факультету соціології - фахівцями з гендерних проблем, а також зі співробітниками проектного відділу університету. Під час зустрічі були встановлені особистісні контакти, вирішені багаточисельні організаційні питання, окреслена програма першої координаційної наради тощо.

Про подробиці виконання проекту GeSt ми будемо систематично повідомляти у наших новинах.

Зазначимо, що у розділі новин на сайті програми ERASMUS+ саме наш проект наведено, як один з найяскравіших нових проектів цієї програми 

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/news/2015/0814-capacity-building-projects_en.htm

Переглядів: 779 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 19.04.2024, 02:59
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Статистика


Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0