19:51
Заява МФО «Рівні можливості» з приводу впровадження ґендерної політики у сфері освіти

Міжфракційне об'єднання “Рівні можливості” у Верховній Раді України заявляє про підтримку впровадження ґендерної політики у сфері освіти.

Звернення від групи депутатів до Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич із закидами щодо небезпеки ґендерної політики для суспільства та національної безпеки є свідченням або нерозуміння базових прав людини, або ж свідомого викривлення міжнародних стандартів.

МФО “Рівні можливості” рішуче засуджує спроби ототожнення ґендерної рівності з руйнуванням сім'ї та суспільства.

Рівність жінок і чоловіків передбачає рівний доступ до освіти, кар'єри, ресурсів та до прийняття рішень на всіх рівнях суспільного і державного життя. Недопущення жінок до цих можливостей під приводом “особливого призначення” жінок і чоловіків та збереження “традиційної моделі устрою суспільства” є неприйнятним у сучасному суспільстві.

Натомість, МФО “Рівні можливості” виступає за ухвалення Кабінетом Міністрів України  Постанови  щодо комплексної Стратегії ґендерної рівності та недискримінації у сфері освіти. Відповідна Стратегія пройшла громадське обговорення  та вже погоджена Міністерством освіти  і науки України. Впровадження ґендерно-чутливих підходів до системи освіти має загальнодержавне значення. Виховання молоді, вільної від нав'язаних стереотипів щодо вибору професії та ролей у суспільному житті — це майбутнє України!

Члени МФО, що поставили підписи під зверненням до Міністра освіти — Віктор Єленський та Оксана Юринець — відкликають свої підписи під цим документом. МФО "Рівні можливості" закликає й інших депутатів, які необачно скріпили своїм підписом ганебне звернення, відкликати його.

МФО “Рівні можливості” є одним з найстарших та найбільш численних депутатських об'єднань у Верховній Раді. З 2011 р. МФО послідовно підтримує впровадження ґендерної політики для забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у всіх сферах життя. Ми продовжуватимемо рухатися й надалі у цьому напрямку.

 

Народні депутати Міжфракційного об’єднання «Рівні можливості».

 

 

Переглядів: 1461 | Додав: dvm | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 26.04.2024, 01:44
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0