23:50
Google закликає позбутися стереотипів, представивши нові emoji з сильними жінками

Те, як ми сприймаємо реальність, що вважаємо нормальним і які ролі приписуємо жінкам і чоловікам, великою мірою визначають ті моделі поведінки та образи, що оточують нас із самого дитинства. Навіть такі дрібниці, як смайли в соціальних мережах, можуть стати джерелом стереотипного світосприйняття.

Наприклад, коли у наборі смайлів наявні іконки жінок, які фарбують нігті або ж готуються до весілля, а іконки чоловіків, які займаються спортом або працюють, у користувачів формується викривлене уявлення про суспільні ролі представників різних статей. Натомість, жіночі ролі та інтереси не зводяться до турботи про красу чи бажанням вийти заміж. Аналогічна ситуація спостерігається і для чоловічих зображень, які обмежуються «традиційно чоловічими» ролями. Щоб уникнути негативного впливу стереотипних образів на підростаюче покоління, розробники запропонували розширити набір смайлів і рольових моделей як для чоловіків, так і для жінок.

Ваші emoji, нарешті, позбавляться від недоречних гендерних стереотипів.

Google закликає позбутися стереотипів, представивши нові emoji з сильними жінками

Підкомітет Unicode Emoji погодився додати 11 нових професійних смайликів, які створили дизайнери Google навесні цього року в знак протесту проти малопомітної дискримінації за ознакою статі, що закладена у наших текстових повідомленнях. Комітет також додає жіночі варіанти персонажів, які раніше були лише чоловіками.

Якщо ви подивіться на вашу emoji-клавіатуру прямо зараз, ви побачите смайлики з жінкою, що фарбує нігті, робить стрижку та вдягнена у весільну фату, в той час як смайлик-чоловік вдягнений у каску, або йде плавати.

Ця нерівність спонукала дизайнерів Google подати петицію про гендерну всеосяжність в існуючих emoji та спроектувати і запропонувати більш широке коло професій як для жінок, так і для чоловіків.

Проте схвалення Unicode, на жаль, не означає, що нові emoji чарівним чином з'являться у вас на клавіатурі вже завтра. Виробникам програмного забезпечення, таким як Google, Apple і Microsoft, потрібно буде ввести їх у використання.

Це також не означає, що чарівним чином зникне сексизм.

Але це означає, що ми офіційно ступили на шлях до світу, в якому наші цифрові символи краще відображають наші реалії.

Джерело: www.businessinsider.com

Переглядів: 1148 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Середа, 24.04.2024, 07:50
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всього: 17
Гостей: 17
Користувачів: 0