16:31
У Харкові відкрили центр допомоги жінкам, які постраждали від насильства в сім’ї

Насилля у родині. Як зарадити та чим допомогти - зібралися обговорити керівники міста, представники громадських місцевих та міжнародних організацій. Серед головних досягнень Першої столиці у цьому питанні стало відкриття першого в Україні центру допомоги жінкам. 

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

Центр практически создан на привлечённые средства - это средства грантодающих организаций. Горсовет предоставил помещение под создание этого центра. Такие учреждения работают по принципу закрытых учреждений, никто не должен знать об их месте нахождения.

Бо такий центр є укриттям для жінок, які стали жертвами насильства у родині. Протягом останніх кількох тижнів він працював у тестовому режимі. І в ньому вже оселилися п'ять мешканок міста. У центрі є всі умови для проживання. Щоправда для малечі там ще не все, як хотілося б, кажуть у мерії. Та у найближчих планах створити в центрі дитячу кімнату. Вже зараз у закладі із малюками та жінками працюють психологи, соцпрацівники, медики, які допомагають впоратися, як із моральними, так і з фізичними ранами.

Каспар Пік представник Фонду народонаселення ООН в Україні

Ми підрахували, що сотні жінок у Харкові потерпають від насильства у родині. І цим жінкам потрібне місце, де необхідно заспокоїтися та отримати соціальну, психологічну підтримку. Таким і стане центр, що відкрився у Харкові.

Окрім центру, допомагають жінкам, які опинилися в складних ситуаціях, і спеціальні мобільні бригади.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

Там есть соцработник в этой бригаде, есть психолог, медработник ну и водитель, который иногда в роли охраны выступает, и такие моменты тоже бывают, потому что приезжают сотрудники мобильной бригады, а муж не совсем понимает, кто перед ним.

Та головне завдання і мобільних бригад, і центру допомоги, зазначають керівники міста - допомогти зберегти родину. Для цього зі всіма членами сім'ї працює цілий штат спеціалістів. Такий підхід, кажуть представники міжнародних організацій, досить європейський. Тож його планують запровадити і в інших регіонах України.

Каспар Пік представник Фонду народонаселення ООН в Україні

У вашому місті проведена глобальна робота з питання допомоги жінкам, постраждалим від насильства в родинах. Ми і надалі плануємо співпрацю з міською радою. Разом ми зможемо допомогти тим, хто цього дійсно потребує. І я впевнений, що досвід Харкова перейматимуть і в інших областях країни.

http://genderculturecentre.org/u-kharkovi-vidkrili-centr-dopomogi-zhin/ 

Переглядів: 973 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 28.03.2024, 20:32
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всього: 12
Гостей: 12
Користувачів: 0