21:41
«КРОНА» оголошує набір матеріалів до унікального ГЕНДЕРНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО АЛЬМАНАХУ

Гендерний інформаційно-аналітичний центр «КРОНА» за підтримки Фонду імені Гайнріха Бьолля (представництво в Україні) оголошує набір матеріалів до ГЕНДЕРНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО АЛЬМАНАХУ.

Навіщо?

Це дуже особлива збірка, аналогів якої в Україні ще не було! Її мета – зібрати гендерний педагогічний та управлінський досвід осіб, які працюють у дитсадках і школах.

Ми хочемо додати нашій освіті гендерної чутливості! Зробити це можна лише щиро ділячись власним пошуками і знахідками та об’єднавши зусилля!

Що?

До збірки увійдуть НЕ «сухі» науковоподібні тексти! Ми збираємо «живі», цікаві розповіді, написані «простою», зрозумілою, доступною мовою, такою, яку особисто Вам було б цікаво і приємно читати.

Усі тексти так чи інакше мають описувати власний педагогічний / управлінський досвід (успішний або не дуже) подолання гендерних стереотипів та дискримінацій, вирішення тих чи інших «гендерних ситуацій» на уроці та поза ним, у підготовці виховних заходів та, скажімо, під час бесід з батьківством.

Будь що, із чим Ви стикалися і над чим замислилися. Ситуації, які Ви змогли вирішити, або ті, над пошуком «рецепту» яких Ви ще працюєте.

Як?

У підручнику розміщена стереотипна ілюстрація або вправа – що з цим робити?

До класу прийшов новий хлопчик, і у нього довге волосся. Завуч/-ка вимагає підстригти, а Ви вагаєтеся...

Від Вас вимагають підготувати на 8 березня «свято весни та жіночності», а Ви хочете згадати про справжній зміст дати – чи можна щось вдіяти?

Аналізуючи свій урок (або урок колеги чи колежанки) Ви зрозуміли, що дітям несвідомо передається купа стереотипів – як бути?

Побилися хлопчик і дівчинка, і Ви впевнені, що винна «вона», але лають лише «його», дорікаючи, що дівчат ображати не можна – хто тут правий?

Учнівство провокує Вас запитаннями про секс, про геїв та лесбійок – як не потрапити у халепу?

Висока і фізично сильна старшокласниця чи невисокий худорлявий першокласник – хто з них має перший пройти у двері чи допомогти нести книжки?

Це лише деякі типові ситуації (а ми впевнені, що Ви їх точно знаєте більше!), які можуть бути відрефлексовані та описані в авторських матеріалах! А найцікавіше – це Ваші роздуми, пошуки, сумніви, знахідки, відкриття!

Звертаємо увагу, що до альманаху можуть бути подані лише тексти, що раніше не публікувалися та не оприлюднювалися.

Скільки?

Від одного автора чи авторки може бути надіслано 1 або 2 тексти. Приймаються і матеріали колективного авторства (але не більше двох-трьох осіб).

Обсяг тексту має бути не меншим за 2000 та не більшим за 8000 знаків з пробілами.

Публікація є безкоштовною. Авторські екземпляри надсилаються обов’язково.

Коли?

Аби Ваші роздуми потрапили на сторінки альманаху, ми маємо отримати сам текст не пізніше 1 липня. Разом із текстом у тому ж листі надсилається заповнена власноруч анкета (бланк додається).

Куди?

Авторські тексти і анкету надсилайте, будь-ласка, на адресу: center.krona@gmail.com, написавши у темі листа «До альманаху». З будь-якими поточними запитаннями можна звертатися за адресами: yanata2@ukr.net (Тетяна Дрожжина), oleg.maruschenko@gmail.com (Олег Марущенко).
 

http://krona.org.ua/gendern-pedagog-almanax.html 

Переглядів: 613 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 19.04.2024, 07:16
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Статистика


Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0