01:01
Питання гендерної рівності та безпеки українських жінок і дітей у зоні конфлікту потребують уваги ООН, – Іванна Климпуш-Цинцадзе

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час робочого візиту до Нью-Йорка зустрілася з Виконавчим директором «ООН-Жінки» Фумзіле Мламбо-Нгкукою.

Під час зустрічі Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що «ООН-Жінки» зробили вагомий внесок у посилення прав жінок та гендерної рівності в України, особливо в контексті триваючої зовнішньої агресії. Віце-прем`єр-міністр закликала пані Мламбо-Нгкуку сприяти у приверненні уваги в доповідях Генерального секретаря ООН з гендерних питань до стану українських жінок і дітей Донбасу, які постраждали від конфлікту внаслідок агресії Росії. Виконавча директорка «ООН-Жінки» обіцяла звернути особливу увагу на цю проблему та сприяти включенню цих даних до тематичних звітів.

«Підвищення статусу офісу «ООН-Жінки» в Україні до Національного бюро (Country Office) з січня 2018 року дозволить розширити сфери співпраці щодо гендерної рівності в Україні, зокрема, щодо виконання положень Резолюції ООН 1325», – зауважила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, через російську агресію проти України питання, охоплені резолюцією 1325 Ради Безпеки ООН «Жінки, мир та безпека», мають особливе значення. Україна робить практичні кроки з імплементації Національного плану дій з реалізації резолюції, що була розроблена в результаті консультацій з агенціями ООН та ОБСЄ, а також з громадянським суспільством. Питання жінок, миру та безпеки – у центрі уваги порядку денного зовнішньої та внутрішньої політики України. Як непостійний член Ради Безпеки ООН у 2016 – 2017 роках Україна рішуче підтримала міжнародні зусилля, спрямовані на подолання всіх порушень прав людини та зловживань, з якими стикаються жінки та дівчата у конфліктних і постконфліктних ситуаціях. Протягом цього часу Уряд України активно сприяв роботі неофіційної робочої групи Ради безпеки ООН з питань жінок, миру та безпеки.

«Забезпечення гендерної рівності важливе у всіх аспектах запобігання та врегулювання конфліктів. Ми впевнені, що участь жінок та їхній захист є критично важливими для досягнення сталого миру», – наголосила Віце-прем`єр-міністр.

Вона також підкреслила, що Уряд України розробив План дій для реалізації заключних зауважень Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок. Варто зазначити, що нова Державна соціальна програма рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року міститиме низку заходів, спрямованих на реалізацію цих рекомендацій та зауважень.

Сторони також торкнулася теми ратифікації Україною Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульської конвенції). «Ми зацікавлені в ратифікації Стамбульської конвенції Україною і готові надавати дорадчу та експертну підтримку для розвінчування міфів щодо положень Конвенції», – зазначила Виконавча директорка «ООН-Жінки».

Джерело: Урядовий портал

Переглядів: 971 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 19.04.2024, 09:16
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0