22:40
«ЖІНОК В ПАРЛАМЕНТ - 50%!»

«ЖІНОК В ПАРЛАМЕНТ - 50%!»
ЗВЕРНЕННЯ
ЖІНОЧИХ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

Ми, представниці жіночих громадських організацій з усієї України, учасниці Громадської Ради з гендерних питань при МФО «Рівні можливості» та сестринських організацій, звертаємось до вас, народні депутати України, з вимогою підтримати нашу ініціативу «Жінкам владу, жінок в Раду».

Ми заявляємо, що жінки ніколи не стояли осторонь важливих для країни подій, не ховалися за чоловічими спинами, а разом боролися за європейську Україну, вільну від корупції, вільну від російського експансії, вільну від зневаги до прав людини. Жінки разом із чоловіками вимагали повалення злочинного режиму під час Революції Гідності. На Майдані вони складали половину протестувальників. Вони були не лише тилом, а й виходили на барикади, ризикували своїм життя та гинули за країну. Жінки є й серед Героїв Небесної сотні. Після Революції жінки не злякалися війни - взяли у руки зброю і нині боронять Україну від ворога. У Збройних Силах України служать близько 25 тисяч жінок, понад 3 тисячі з них  –  офіцери, 2 тисячі – на фронті. Десять тисяч жінок служать на посадах, що визначають боєздатність ЗС України. Більше шести тисяч жінок є учасницями АТО.

Жінки стали двигуном волонтерського руху, без якого ми б не вистояли й не мали б боєздатної  армії. Цей рух узяв на себе частину функцій державних інституцій і зараз виступає двигуном реформ. Незважаючи на жертовність та сміливість, жінки й досі позбавлені доступу до прийняття державницьких рішень. Кількість жінок у нинішньому складі українського парламенту серед європейських країн найнижча - лише 12%. Це в менше й за середньосвітовий показник в 23%, і навіть менше, ніж у низці мусульманських країн: Йорданії (біля 16), Єгипті (15%), Туреччині. За кількістю жінок в парламенті Україна стоїть поряд з такими країнами як Гана, Гватемала, Чад. Ми на 144 місці у рейтингу з 193-х парламентів світу за представленістю депутаток-жінок.

Вважаємо таку ситуацію несправедливою та неприпустимою з огляду на європейський вектор розвитку нашої країни, який обрали всі українські громадяни. Ми закликаємо не зраджувати цьому шляху, продемонструвати послідовність та політичну волю. Ми переконані, не може бути демократії без рівного представництва! Не може бути європейського вибору без фактичного слідування демократичним нормам. Не може бути демократичної політики в інтересах усіх, коли думку більше ніж половини населення України ігнорують! 

Вимагаємо:

I.       Прийняти норму в 50 відсотків представництва  кожної статі в новому Виборчому кодексі України; 

II.     Законодавчо закріпити норму про те, що кожне друге місце у виборчому списку партії має належати жінці, включно із прохідною частиною. 

III.    Закріпити у новому виборчому законодавстві санкції проти тих політичних партій, які не дотримуються квотного принципу формування списків, починаючи з найближчих парламентських виборів.

Слава Україні! Героям та героїням слава!

Інструкція-для-учасників

Категорія: Акції та звернення | Переглядів: 969 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 25.04.2024, 06:37
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Статистика


Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0