18:45
До 25-ї річниці Пекінської жіночої конференції

Покоління рівності: реалізація прав жінок та рівне майбутнє

У 2020 році світ відзначатиме 25-ту річницю ІV Всесвітньої жіночої конференції, відому як Пекінська конференція. На цій конференції 189 країнами-учасницями було прийнято документи, що стали для них дороговказом на шляху досягнення гендерної рівності у 12 найважливіших сферах – Пекінську декларацію та Платформу дій.

До 25-річниці конференції та для виконання зобов’язань Пекінської платформи дій, що взяла на себе Україна відповідно до вимог світового жіночого руху ООН Жінки в Україні запустили багатогенераційну кампанію «Покоління рівності: реалізація прав жінок та рівне майбутнє».

Анастасія Дивінська, керівниця офісу ООН Жінки в Україні відзначила: «Пекінська декларація та платформа дій 1995 р., прийняті 189 урядами, залишаються найвізуальнішою програмою захисту прав жінок та дівчат та є основою для вжиття стратегічних, сміливих заходів щодо просування рівності статей. Однак, реагуючи на нові виклики, такі як релігійний та ринковий фундаменталізм, і вирішуючи проблеми міжсекційної дискримінації, неоднакової оплати праці, нерівного розподілу неоплаченої домашньої роботи з догляду, усіх форм гендерного насильства та багатьох інших, ми прагнемо щоб мобілізувати всі частини суспільства».

Для підтримки молодого покоління, активістки та активісти спільно просувають інклюзивний порядок денний та підсилюють голоси молоді, жінок з інвалідністю, жінок, які живуть з ВІЛ, ветеранок, ЛБТІК жінок та усіх інших, UN Women Ukraine провела координаційну зустріч жіночих груп, організацій громадянського суспільства та за участі Урядової уповноваженої з гендерної політики Катерини Левченко. Рекомендації, розроблені під час зустрічі, мають на меті окреслити новий порядок денний українського жіночого руху, який буде представлений на регіональній консультації #Beijing25 у Женеві у жовтні 2019 року.

Крім того, UN Women оголосили збір історій про жінок та дівчат, які зробили вагомий внесок у їхні громади та суспільство загалом з питань сприяння гендерній рівності та розширенню можливостей жінок.

«Із нагоди відзначення 25-ї річниці Пекінської декларації та Платформи дій, підрозділ Організації Об’єднаних Націй з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (Структура UN Women) буде вшановувати сильних героїнь, що допомагають боротися з гендерною нерівністю – однією з найбільших перешкод, із якою все ще стикається світ», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що структура UN Women шукає історії для збірки, куди увійдуть розповіді, розраховані на юних читачок і покликані надихнути їх на успіх. Взяти участь у конкурсі можуть усі, в кого є що розповісти про жінок і дівчаток, котрі істотно вплинули на просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

Заявки на подання історій (англійською, французькою, іспанською, турецькою або російською мовою) потрібно надсилати на адресу ECA.programme@unwomen.org, поставивши в копію Урядову уповноважену (levchenko@kmu.gov.ua) з темою «Regional Collection of Tales – Transformative Stories, Transforming Lives».

Усі деталі та вимоги можна прочитати тут.

Дедлайн: до 30 вересня 2019 року.

Переглядів: 489 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 25.04.2024, 07:19
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Статистика


Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0