09:24
Діяльність Центру гендерної культури під час нових реалій

Діяльність Центру гендерної культури під час нових реалій

24 лютого назавжди змінило життя українок та українців.

За даними ООН понад 14 млн людей кинули рідні домівки і знайшли або знаходять прихисток в інших українських місцях або за кордоном. Щодня в новинах з фронту – невтішна статистика про загибель та поранення військових й цивільного населення. Всі мріють про перемогу України та мир. Ця віра стає мотивацією для багатьох у тому, щоб не покладати рук в допомозі одне одному в важкі часи.

Центр гендерної культури з початку війни, як і багато інших організацій громадського сектору, переформатував власну діяльність у відповідності до сучасних реалій. У березні за дозволу донора – Міністерства закордонних справ Канади – були закуплені продукти та товари першої необхідності для жінок з малими дітьми і вагітних, які перебували у метро та пологових будинках міста Харкова, та для населення сходу України за запитами партнерських жіночих організацій з міст Костянтинівка, Мирноград, Вугледар Донецької області, Золоте Луганської області, Запоріжжя та Бердянськ Запорізької області. Загалом гуманітарну допомогу – продуктові набори, товари медичного призначення, товари гігієни – отримали 1750 осіб, з яких 1355 – жінки та дівчата.

На початку подій на інтернет-ресурсах ЦГК команда інформувала своїх підписниць та підписників про алгоритми дій у кризових ситуаціях, про виклики для жіноцтва у плані безпеки та пошуку тимчасового прихистку.

У відповідь на запити представництва жіночих організацій Центр гендерної культури як Східний хаб організував діяльність програми психологічної підтримки. Бажаючим отримати психологічну допомогу було запропоновано участь у групах взаємопідтримки з досвідченими психологинями. Також жінки, які мають індивідуальний запит на вирішення власних ситуацій, можуть записатися на онлайн-консультацію для отримання експертної психологічної та психіатричної допомоги. Програма продовжується і надалі щотижня відбуваються зустрічі в групах взаємопідтримки.

Щомісяця Східний хаб ініціює зустрічі представництва жіночих організацій, під час яких обговорюються поточні актуальні питання та майбутні задачі. Активістки з числа організацій за потребою звертаються до команди хабу з метою отримання консультацій згідно проєктної співпраці. Заходи проходять в рамках  проєкту «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», що впроваджується організацією Pact Ukraine за підтримки Міністерства закордонних справ Канади та Embassy of Canada to Ukraine.

Для учасниць проєкту  “Лідерки покоління F” проведено опитування стосовно подальших планів участі  в проєкту, який  реалізується ГО «Центр гендерної культури» завдяки підтримці Уряду Канади в рамках проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджується Українським жіночим фондом. Також відбулася зустріч-перекличка, що дозволило команді ЦГК побачити перспективи переформатування проєкту.

За підтримки Українського жіночого фонду для поповнення віртуальної версії Музею жіночої та гендерної історії www.gendermuseum.com в квітні стартував проєкт «ЇЇсторія війни». Протягом двох місяців команда збирала 100 історій українських жінок про війну. Після технічної роботи над редагуванням та перекладом планується відкриття нової віртуальної експозиції, яка стане символічним музейним архівом. Центр гендерної культури не зупиняє свою роботу і продовжуватиме свою діяльність. Попереду багато планів та ініціатив, основна мета яких підтримка та допомога жіноцтву у складні часи війн

Переглядів: 1667 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 25.04.2024, 06:09
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Червень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Статистика


Онлайн всього: 9
Гостей: 9
Користувачів: 0