16:58
Урочисте відкриття виставки «Мій голос має значення» у Відні

22 серпня у Домі історії Австрії (hdgö — Haus der Geschichte Österreich) відбулося урочисте відкриття виставки «Мій голос має значення: українські жінки про війну». Ця виставка стала можливою завдяки плідній співпраці Музею жіночої та гендерної історії із Домом історії Австрії. У виставці представлені 12 історій з віртуальної експозиції харківського музею «ЇЇсторія війни», створеної за підтримки Українського жіночого фонду. На www.gendermuseum.com зібрано 100 унікальних особистих аудіо та писемних жіночих історій про війну.

Під час відкриття експозиції у Відні з вітальними словами до аудиторії звернулися: директорка Дому історії Австрії Моніка Зоммер та почесні гості: депутат Національної ради Георг Бюрстмаєр, представниця Апарату Уповноваженої з гендерної політики в Україні – Надія Зосім, перша секретарка Посольства України в Австрії – Уляна Задворняк. Всі спікери/ки у своїх промовах торкнулися важливості події, а також побажали Україні скорішої перемоги та миру.

Тетяна Ісаєва – директорка Музею жіночої та гендерної історії у своєму виступі розповіла про історію проєкту, подякувала партнерам за співпрацю, передала в якості сувеніра гендерний сантиметр «Виміряй гендерну рівність», а також представила героїнь виставки. Сім авторок: Вікторія Кобиляцька (Київ), Ольга Жукова (Херсон), Наталія Овсейко (Тернопіль), Ганна Сайтарли (Запоріжжя),  Слава Світова (Київ), Богдана Стельмах (Львів), Олена Трутнєва (Гостомель) завдяки підтримці Urgent Action Fund for Women’s Human Rights змогли особисто взяти участь та поспілкуватися з гостями виставки.

Виставка у Домі історії Австрії триватиме до 16 жовтня 2022 року і всі бажаючі зможуть ознайомитися із нею. Команда Музею жіночої та гендерної історії дякує всім партнерам, учасникам/ницям за підготовку та втілення спільної ініціативи, що змогла вкотре привернути увагу європейської спільноти до перебігу подій в Україні через жіночі голоси, які продовжують гучно лунати на шляху важких випробувань для України.

Інформація про виставку у Австрійськіх ЗМІ:

„My Voice means Something“ ++ Kunst in Kriegszeiten

Ausstellung: Ukrainische Frauen im Krieg

hdgö-Schau widmet sich weiblichen Stimmen im Ukraine-Krieg

Переглядів: 2766 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 25.04.2024, 21:03
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Вересень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Статистика


Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0