15:17
У Казахстані створено Альянс жіночих організацій

18 неурядових жіночих організацій увійшли до "Альянсу жіночих організацій Казахстану". Очолила нову організацію президент Асоціації ділових жінок Казахстану Раушан Сарсембаєва.

Мета альянсу - об'єднання зусиль жіночих НУО для підвищення ролі та місця жінок в казахстанському суспільстві, підтримка жіночих ініціатив, посилення політичної активності жінок у вирішенні соціальних проблем.

"Ініціатива жінок не завжди буває почута нагорі, - сказала на прес-конференції в Алмати президент Асоціації ділових жінок Казахстану" Раушан Сарсембаєва. - Необхідно було створити спільноту, яка обов'язково підтримає цю ініціативу, додасть їй імпульс. У першу чергу ми хочемо підготувати резерв для просування жінок у політичній кар'єрі, державну службу.

А президент асоціації "Ліга споживачів Казахстану" Світлана Савченко заявила, що особливо важливо зараз залучати до політики жінок з регіонів.

"До останнього часу наші ініціативи часто просто ігнорували, - сказала вона. - І це при тому, що у нас великий потенціал, адже 52 відсотки всіх членів партії "Нур Отан" - жінки. Це голос, який повинен бути почутий, але важливо, щоб ми добре розуміли, що таке політика, яким чином відбувається виборчий процес".

Учасниці альянсу впевнені, що об'єднання жінок історично необхідно, і якщо воно відбулося, чоловікам доведеться прислухатися!

До речі, перші результати не змусили себе чекати. "Виступаючи на недавньому відкритті сесії парламенту РК, - зазначила Раушан Сарсембаєва, - глава нашої держави оголосив, що два закони - про гендерну рівність і побутове насильство - повинні бути прийняті найближчим часом! Це велика перемога всіх НУО, які працювали в цьому руслі, і Національної комісії у справах сім'ї та демографічної політики при президенті РК".

На її думку, організації, що ввійшли до Альянсу жіночих організацій Казахстану, об'єднавшись, зможуть зробити багато соціальних проектів значимими і здійсненними.

До складу альянсу ввійшли: РОО "Асоціація ділових жінок Казахстану", ГО "Республіканська рада жінок", ГО "Союз жінок інтелектуальної праці", ГО "Міжнародна екологічна асоціація жінок", ОЮЛ "Асоціація" Ліга споживачів Казахстану", ГО "Ліга жінок творчої ініціативи", Казахстанська асоціація зі статевого та репродуктивного здоров'я (КМПА), Асоціація видавців та розповсюджувачів журналів, Союз кризових центрів Казахстану, Федерація шейпінгу РК, Центр гендерної освіти при КазДУ імені аль-Фарабі, Республіканський громадський фонд "Фонд сприяння захисту материнства і дітей "Мама", Діабетична асоціація РК (ДАРК), ГО "Клуб ділових жінок міста Астани" Астана-Байтерек", ГО" Ліга жінок Астани", Благодійний соціально-освітній фонд "Намис", Клуб-установа "Жанатау", ГО "Спілка багатодітних матерів".

За словами Р. Сарсембаєвої, в основу діяльності Альянсу, увійдуть кілька секцій: "секція з економічного просування жінок; політичного просування жінок; секція з охорони здоров'я, сім'ї, інтересів і захисту дітей; секція з культури, ЗМІ, освіти".

"Альянс жіночих організації Казахстану" був заснований 25 серпня 2009 в Астані на Форумі жіночих організацій Казахстану.

Джерело - "Громадський простір" із посиланням на express-k.kz

Переглядів: 1113 | Додав: polocki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 26.04.2024, 12:42
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика


Онлайн всього: 15
Гостей: 15
Користувачів: 0