14:52
Юрій Павленко: "Встановлення офіційного святкування Дня батька в Україні стане визнанням високого статусу тата в суспільстві і в родині"

З 14 по 20 вересня цього року Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з представниками бізнесу та Міжнародною громадською організацією «Міжнародний центр батьківства» проводить Всеукраїнську акцію «Я пишаюся, я – тато». Акція, яка проводиться з нагоди відзначення Дня батька в Україні, пройде в столиці і регіонах, її мета – привернення громадсько-суспільної уваги до проблем сім’ї, посилення авторитету батька та його відповідальності за виховання та розвиток дітей.

Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту за участі громадських організацій розроблено проект Указу Президента України “Про День батька», який передано на розгляд Кабінету Міністрів України.

День батька пропонується проводити щороку у третю неділю вересня.

Свято батька вже кілька років поспіль відзначають в Івано-Франківській, Рівненській, Львівській та Одеській областях.

«Поряд зі святкуванням Дня сім’ї, Дня матері, Дня захисту прав дитини встановлення офіційного відзначення Дня батька в Україні стане визнанням високого статусу тата в суспільстві і в родині, того неоціненного значення, яке має Батько для кожного з нас», - наголосив Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Реалізація сімейної політики щодо посилення відповідального батьківства та підвищення ролі батька в українській родині є одним з пріоритетних завдань в роботі Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту. У лютому 2007 року було прийнято Державну програму підтримки сім’ї на період до 2010 року, яка спрямована на створення правових, соціальних і економічних умов для належного функціонування та розвитку сімей, підвищення відповідальності батьків за виховання дітей.

Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту в партнерстві з міжнародними та громадськими організаціями задля підвищення ролі батька в сім’ї реалізує в 10 регіонах України проект «Тато-школа – шлях до відповідального батьківства», і робота з його поширення триває. Окрім пропаганди принципів відповідального батьківства, проект пропонує дієвий механізм активного залучення чоловіків до виховання дітей.

У червні цього року також оголошено проведення другого конкурсу на звання «Краще підприємство для родини», який поширює найкращі практики українських компаній щодо створення умов для поєднання сімейних та професійних обов’язків, як для жінок так і для чоловіків (надання додаткових відпусток татусям, проведення заходів для всієї родини, оплата навчання тощо).

Джерело - Мінсім'ямолодьспорт

Переглядів: 2003 | Додав: polocki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Субота, 27.04.2024, 02:52
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика


Онлайн всього: 11
Гостей: 11
Користувачів: 0