13:38
У Полтаві святкували День батька

23 вересня у Полтаві святкували 66-ту річницю визволення міста від фашистських загарбників. Щороку цього дня полтавчани стають учасниками різних святкових дійств. День міста–2009 став визначним ще й завдяки тому, що вперше проводилось святкування Дня батька в рамках кампанії «Усвідомлене батьківство».

Його організаторами стали Об’єднання жінок депутатів м. Полтави, Коаліція громадських організацій, Духовно-просвітницький центр «Полтава», обласний БФ «Фонд розвитку громади «Ініціатива».

Театральна площа вже звикла до гамірних заходів. І тепер вона зібрала великий натовп святково вдягнених людей, серед яких на височенних ходулях крокували клоуни, а між ними, як мурашня, снували діти, які тримали в руках повітряні кульки з написами.
Поступово натовп сформувався в колону. Попереду стали татусі з колясками й візочками, в яких сиділи найменші учасники події – діти здорові та з обмеженими можливостями.. За ними – татусі, дідусі зі своїми нащадками на руках, плечах, за руку і просто поряд. Колона вишикувалась, підрівнялась, і почалось захоплююче дійство – «Марш Татусів». Такого Полтава ще не бачила. На жаль, цього не бачив і жоден з представників ЗМІ (окрім кор. газети «Коло»), яких так багато в нашому місті, і які всі мали запрошення на захід.

Центральною вулицею історичного центру міста, що вже вдяглось у розкішні осінні шати, йшла велика різнобарвна, весела процесія батьків і дітей з квітами, кульками, веселою музикою, з клоунами у яскравому вбранні. Жителі й гості міста, приваблені веселим гамором, збиралися обабіч тротуарів і спочатку здивовано, а потім із захопленням спостерігали, аплодували, вітали зі святом, приєднувались до колони. А де ж в цей час були мами? Звичайно – поруч! Такі ж святково вбрані, щасливі, вони з гордістю дивились на свої родини, відчували себе єдиною дружною сім’єю.

На шляху колони, яка прямувала до Корпусного парку, була гордість сучасної Полтави – підземний перехід «Злато місто». І навіть те, що пандуси переходу зовсім не відповідають розмірам дитячих та інвалідних візочків, і деяким мамам на шпильках, у святковому вбранні довелось «весело, вручну» тягти ці візочки спочатку вниз, а потім нагору – це абсолютно не зіпсувало нікому настрою. Ну та й що?! Чи то вперше чи востаннє, чи то єдина непридатна до використання «доступність» нашого міста? Жили ж до цього – проживемо і надалі .

І ось, подолавши останні перешкоди, колонна вийшла до Корпусного парку, де на учасників чекало свято «Я пишаюся, я тато!».
Знову привітання, подарунки багатодітним татусям та найменшим учасникам параду від голови ГО «Об’єднання жінок-депутатів» Ольги Латиш, радника міського голови з гендерної та сімейної політики Тетяни Іваніни, заступника міського голови Олександра Русіна.

Кожна дитина-учасник параду, могла б у цей день сказати: тато, мама, я – дружна родина, щаслива сім’я! А кожен дорослий, причетний до свята, мабуть, зрозумів, що дітей не тільки Бог дав чи лелека приніс. Самі батьки до поняття сім’ї повинні підходити з позицій усвідомленого й відповідального батьківства, нести відповідальність за весь шлях дитини від її зачаття та народження – до повноліття, адже без мами не буде дитини, а без тата – немає родини!

Джерело - "Громадський простір"

Переглядів: 1229 | Додав: polocki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Понеділок, 29.04.2024, 11:03
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика


Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0