01:20
Українські жінки стали частіше звертатися по допомогу

http://www.civicua.org/news/view.html?q=1306088

В Україні лише впродовж 10 місяців цього року міліцією було поставлено на облік більше 60 тисяч осіб, які вчиняли насильство дома. Ця кількість збільшилася на майже шість тисяч осіб, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. З нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, Міністерство сім’ї, молоді та спорту України та міжнародні партнери українського Уряду - Представництва Європейської Комісії та Програми розвитку ООН в Україні – наголосили на важливості проведення спільних інформаційно-просвітницьких кампаній та продовження роботи задля забезпечення ґендерної рівності в українському суспільстві.

25 листопада, під час прес-конференції у Києві, Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, Посол та Голова Представництва Європейської Комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, В.о. Постійного Представника Програми розвитку ООН в Україні Рікарда Рігер повідомили про спільні ініціативи Уряду України та міжнародних організацій з викорінення насильства над жінками.

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко повідомив, що День боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок відкриває акцію «16 днів проти ґендерного насильства», яка включає також Всесвітній день боротьби зі СНІДом (1 грудня), Міжнародний день боротьби за відміну рабства (2 грудня) та низку інших дат.

Юрій Павленко повідомив, що Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, на заклик неурядових та міжнародних організацій, підтримало на національному рівні Кампанію Генерального Секретаря ООН із викорінення насильства щодо жінок.

Міністр зауважив, що за півтора роки, Національна інформаційно-просвітницька кампанія «Стоп насильству!» набула значних обертів та досягла певних змін у суспільстві.

Посол та Голова Представництва Європейської Комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра підкреслив, що насильство над жінками є грубим порушенням прав людини, яке має дуже серйозні наслідки для жертви, її дітей та громади, а також суспільства в цілому.

Пан Посол зазначив, що Європейська Комісія має спільні з Програмою розвитку ООН та Урядом України проекти, спрямовані на зниження проявів насильства щодо жінок.

«Європейський Союз виділив 14 мільйонів євро на фінансування проектів з прав жінок та дітей на період до 2011 року», – повідомив Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

Виконуюча обов’язки Постійного Представника Програми розвитку ООН в Україні Рікарда Рігер висловила подяку українським партнерам, за те, що Україна однією з перших країн підтримала ініціативу Генерального Секретаря ООН та запустила національну кампанію, яка триватиме, як і глобальна Кампанія ініційована Пан гі-Муном, до 2015 року.

Також Рікарда Рігер зазначила, що у березні 2009 року, за ініціативою ООН, в Україні було створено Мережу чоловіків-лідерів проти насильства, до якої увійшли видатні українські чоловіки, яким небайдужа доля українських жінок. Зокрема одним з учасників цієї Мережі є Міністр Юрій Павленко.

В.о. Постійного Представника ПРООН висловила сподівання, що до Мережі приєднуватимуться нові учасники, які постійно пам’ятатимуть про свій статус та привертатимуть увагу суспільства до проблем порушення прав жінок.

Автор : ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВІДДІЛ ПРЕДСТАВНИЦТВА ООН В УКРАЇНІ
Переглядів: 1532 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 02.05.2024, 07:44
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Статистика


Онлайн всього: 19
Гостей: 19
Користувачів: 0