13:39
Державна доповідь України стосовно виконання Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації жінок
Представниці громадських організацій взяли участь в роботі 45-ї сесії Комітету ООН з питань ліквідації всіх форм дискримінації жінок, на якій зокрема розглядалась Державна доповідь України стосовно виконання Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації жінок

* * *

В рамках неформальної зустрічі Комітету з громадськими організаціями, яка відбулася 18 січня 2010 року, було піднято питання недоліків гендерної політики в Україні, обмеженого доступу потерпілих від домашнього насильства та від торгівлі людьми до допомоги, низького представництва жінок в органах влади та проблем, з якими зіштовхуються представниці сексуальних та національних меншин.

<<Незважаючи на те, що в країні було створено низку державних притулків для потерпілих від домашнього насильства, доступ до них залишається обмеженим, оскільки ці заклади існують не в усіх областях, а для того, щоб потрапити до притулку необхідно надати підтвердження прописки в області його розташування>>, зазначила Марія Алєксєєнко, Жіночий консорціум України.

Христина Посунькина, НУО <<За рівні права>>, повідомила, що національне законодавство не передбачає заборони дискримінації за ознакою статі, хоча гомосексуальні жінки стикаються з численними випадками порушення їхніх прав і свобод. З цієї причини злочини проти таких жінок неможливо інтерпретувати як злочини, скоєні на ґрунті нетерпимості.

Земфіра Кондур, НУО <<Чіріклі>>, поінформувала, що багато жінок та дівчат рома
стикаються з проблемами обмеженого доступу до освіти, охорони здоров'я, працевлаштування, домашнього насильства та насильства за національною ознакою. Процес захисту прав жінок рома уповільнюється фактом відсутності анти-дискримінаційного законодавства в Україні, за допомогою якого вони могли б захистити себе та свої права.

За результатами державної доповіді, а також уточнюючої інформації, яку надали громадські активістки, члени Комітету сформулюють заключні рекомендації Україні, що мають за мету покращити становище жінок в нашій країні.

Детальнішу інформацію про перебіг сесії, державний звіт, доповіді громадських організацій та додаткові запитання від комітету дивіться тут:

http://www2.ohchr.org/english/bodies/cedaw/cedaws45.htm  
Переглядів: 1353 | Додав: Flv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Середа, 08.05.2024, 18:18
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0