14:13
Інструменти соціально-ґендерного інтегрування - платформа для забезпечення соціальної справедливості в Україні

Протягом грудня 2009 р. - березня 2010 р. «Український Жіночий Фонд» реалізовує проект «Інструменти соціально-ґендерного інтегрування - платформа для забезпечення соціальної справедливості в Україні» за підтримки Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив, Канадського агентства міжнародного розвитку.

Завданнями проекту є забезпечення керівників та службовців органів місцевої влади, лідерів регіональних громадських організацій, науковців-дослідників практичними механізмами для визначення соціальних та ґендерних проблем у місцевих громадах та у суспільстві, виміру рівня їхньої значущості для соціально-вразливих груп населення, та запровадження соціально і ґендерно-чутливих програм забезпечення інтересів та потреб дітей, молоді, жінок, чоловіків, які відчувають дискримінацію за ознаками статі, віку, фізичного та сімейного стану, етнічної належності, віросповідань, соціального статусу тощо.

В проекті заплановано проведення тренінгів з методик проведення соціально та ґендерно-чутливого аналізу програм, стратегічного планування та розробки планів реалізації державної та місцевої політики забезпечення соціального захисту та ґендерної рівності.

15-16 лютого 2010 року в Києві проведено перший тренінг для регіональних тренерів, які протягом наступного місяця будуть проводити тренінги в шести регіонах України:

25 лютого – в Житомирський області (Жіночий інформаційно-консультативний центр)

26 лютого – в Волинській області (Волинська обласна громадська організація "Ґендерний центр”)

2 березня – в Миколаївській області (Миколаївський міський фонд "ЛАСКА” "Сприяння економічним і соціальним реформам”)

3 березня – в Запорізькій області (Благодійний фонд "Сподівання”)

4 березня – в АР Крим (м. Севастополь, Громадська організація "Жіночі альтернативи”)

10 березня – в Вінницькій області (Вінницька обласна громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями "Гармонія”)

До виконання проекту залучені ґендерні радники голів обласних державних адміністрацій, керівники ведучих жіночих громадських організацій, експерти-тренери з питань соціальної справедливості та ґендерної рівності.

В рамках проекту також підготовлено та опрацьовано посібник «Інструменти соціально-ґендерного інтегрування - платформа для забезпечення соціальної справедливості в Україні», якій містить інформацію про основні стратегії й методології з соціально-ґендерного інтегрування, аналіз ситуації в Україні, а також надає практичні поради щодо використання методології „ЗР". Посібник створено на основі досвіду Українського Жіночого Фонду і його українських та зарубіжних партнерських організацій з використання інноваційних методологій „ЗР" у роботі органів місцевої влади. Посібник може представляти інформаційний та практичний інтерес для представників органів місцевої влади, академічних та дослідницьких інституцій, громадських організацій, експертів, консультантів, тренерів, інших зацікавлених фахівців.

Проект «Українського Жіночого Фонду» є актуальним для сьогодення, тому що упровадження соціально-ґендерних підходів в роботу органів влади, як центральних, так й місцевих, є запорукою розвитку справжньої демократії в Україні. Інтегрування концепції ґендерної рівності, як складової соціальної справедливості, в державну, місцеву політику забезпечує її соціальну та ґендерну чутливість, відповідність інтересам та потребам всіх громадян, особливо, соціально-вразливим групам населення.

Міжнародна громадська організація «Український Жіночий Фонд» є однією з провідних жіночих організацій в Україні, яка виступає з чисельними проектними ініціативами щодо підтримки політики рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків в Україні.

Джерело - "Громадський простір"

Переглядів: 1166 | Додав: polocki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Субота, 27.04.2024, 12:10
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Статистика


Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0