09:40
В Україні розпочалася онлайн-кампанія на підтримку рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, захисту прав дітей "Всі рівні"
3 березня 2010 року в Києві відомі українські громадські діячі, високопосадовці, представники шоу-бізнесу, спортсмени підписали «Декларацію поваги», спрямовану на підтримку рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, захист прав дітей в Україні та оголосили про початок онлайн-кампанії за рівність «Всі рівні».

Рівність прав та можливостей жінок і чоловіків, суворе дотримання інтересів та прав дитини в суспільстві – важливий компонент розвитку найдорожчого, що має кожна країна, - її людських ресурсів. Водночас, згідно статистики, майже половина населення України стикається з домашнім насильством. Жінки зазнають дискримінації на робочому місці, отримуючи на 20 - 30% меншу заробітну плату, ніж чоловіки на аналогічних посадах. Нерівність впливає і на сімейні стосунки, і на забезпечення прав дитини.

Відкриваючи церемонію підписання "Декларації поваги ", заступник Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Людмила Волинець зазначила, що наша країна ратифікувала всі ключові міжнародні документи з прав людини. Впродовж двох минулих років в Україні ухвалено низку вагомих законів, які регулюють сферу захисту інтересів дітей, багатодітних родин, спрямованих на протидію насильству в сім'ї. Один із найголовніших – ухвалений в 2009 році Закон “Про Загальнодержавну програму “Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2016 року”, який визначає шляхи створення найбільш сприятливих умов для захисту інтересів дітей.

Результатом послідовної державної політики в цій сфері є збільшення з року в рік усиновлення дітей українськими громадянами та скорочення кількості осиротілих дітей та дітей, позбавлених батьківського піклування. Людмила Волинець, зокрема, нагадала що в 2009 році громадяни України всиновили 2381 дитину, що на 15% більше у порівнянні з рекордним до того 2008 роком (2066 дітей), та повідомила, що загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Україні протягом 2009 року зменшилася на 3%. З року в рік скорочується кількість бездоглядних та безпритульних дітей, зменшується кількість дітей, виявлених під час рейдів “Діти вулиці”: з 42 тис. дітей у 2005 році до 22 тис. 781 дитини у 2009 році, що в середньому на 25% менше, ніж у 2008 році та майже на 50% менше порівняно з 2005 роком.

Заступник міністра повідомила, що в січні цього року Україна представила звіт про виконання положень Конвенції з ліквідації всіх форм дискримінації на профільному комітеті ООН. "За підсумками звіту ми отримали рекомендації від членів комітету, які стануть відправною точкою для підготовки нової програми з ґендерної рівності", - зазначила посадовець. Людмила Волинець подякувала всім, хто підтримав ініціативу проведення акції.

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хосе Мануель Пінто Тейшейра, підписуючи "Декларацію", зазначив, що проблеми насильства та дискримінації стосовно жінок і дітей є основними перепонами всіх країн на шляху до демократії, сталого розвитку та рівності громадян.

"Інформаційна кампанія з підписання «Декларації поваги» - це проста, але важлива ініціатива, яка допоможе Україні досягти спільних європейських цінностей», - зазначив пан Тейшейра.

Підписи під «Декларацією поваги» в цей день поставили актор Євген Паперний, відомі спортсмени Лілія Подкопаєва, Ірина Марлені, Денис Силантьєв, керівник благодійного фонду Влада Прокаєва, політики Павло Унгурян, Олег Рибачук, Михайло Волинець, Раїса Сорочинська-Кириленко, журналіст Ігор Слісаренко, інші відомі журналісти, митці, спортсмени, політики, бізнесмени, представники громадськості, міжнародних організацій та посольств країн ЄС в Україні.

Захід став спільною ініціативою Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Представництва ЄС в Україні, програми Європейського Союзу «Права жінок та дітей в Україні», яка впроваджується Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні, Радою Європи, Міжнародною організацією праці, ЮНІСЕФ та компанією Сафеж. Захід проводиться у рамках реалізації національної кампанії «Стоп насильству!» та за підтримки «Національної мережі чоловіків-лідерів проти насильства».

«Декларація поваги» - стане початком тривалої інформаційної кампанії, спрямованої на утвердження рівних прав і можливостей для жінок та чоловіків та захист прав дитини.

Всі охочі підтримати акцію можуть приєднатися до неї на веб-сайті www.vsirivni.com.ua, який було відкрито під час урочистої церемонії підписання 3 березня.

Джерело - Мінсім'ямолодьспорт

Переглядів: 1316 | Додав: polocki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Неділя, 28.04.2024, 15:20
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Статистика


Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0