08:07
Вперше в історії України позов щодо порушення конституційного права на рівність прав жінок і чоловіків
28 березня 2010 р. керівниця Інформаційно-консультаційного жіночого центру Олена Суслова подала позов щодо порушення конституційного права на рівність прав жінок і чоловіків до окружного адміністративного суду м. Києва.
Такий же позов було подано у Печерський районний суд м. Києва президентом Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда Україна» Катериною Левченко.
 
Відповідач - Прем’єр-міністр України М.Я. Азаров.
 
З позову К. Левченко:
«Вислів М.Я. Азарова «За всієї моєї пошани до жінок – не жіноча справа проводити реформи» - вважаю прямою дискримінацію жіноцтва України і мене особисто, як жінки. Продовження вислову М.Я. Азарова про те, що в новий уряд підібрані люди, які можуть працювати по 16 годин на добу, «без вихідних і прохідних», можуть брати відповідальність і не бояться говорити «ні» начальству, є не лише дискримінацією, але й образою до мене та всього жіноцтва України, і ставить під сумнів мої професійні здібності, здібності та якості жінок, натякає на мою другорядність та меншовартість порівняно із чоловіками… Відповідно до статті 14 «Відповідальність посадових осіб» Кодексу України про адміністративні правопорушення, посадові особи підлягають адміністративній відповідальності за адміністративні правопорушення, зв'язані з недодержанням установлених правил у сфері охорони порядку управління, державного і громадського порядку, природи, здоров'я населення та інших правил, забезпечення виконання яких входить до їх службових обов'язків».
 
Це перший прецедент в Україні.
Переглядів: 1899 | Додав: tais | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 7
avatar
1
Молодцы! Удачи!
avatar
2
спасибо и удачи
держите общественность в курсе
avatar
3
Поддерживаем!
avatar
4
Супер!
avatar
5
+1
avatar
6
Наконец лед тронулся, господа присяжные заседатели! Олена, Катя, испытываю огромное уважение, любовь, гордость, бесконечное желание помочь всеми доступными методами. Мне кажется, сейчас важно как следует поработать на разъяснение смысла происходящего.
Наш сайт http:/www.caucasia.at.ua к вашим услугам, любая помощь по информированию, написанию текстов, сбору подписи - мы готовы встать плечом к плечу в справедливой борьбе. Важно для всех нас максимально грамотно провести этот раунд.
angry
avatar
7
Левченко та Сусловій - респект величезний!!! Але почитала коменти на укр.правді стосовно цього, то вжахнулась....Скільки тупого, обмеженого, заздрісного бидла живе серед нас.
avatar
Четвер, 18.04.2024, 09:56
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Статистика


Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0