10:20
Рішення ООН про створення нової ґендерної структури
02.07.2010  делегати 64-ої сесії Генеральної Асамблеї схвалили резолюцію про злагодженість в системі ООН. Вона, серед іншого, передбачає створення єдиної структури ООН з питань ґендерної рівності та розширення можливостей жінок. Генеральний секретар Пан Гі Мун вже назвав це рішення історичним, заявивши, що воно повинно призвести до прискорення прогресу на шляху до забезпечення рівності статей.
 
Наявність ефективної та консолідованої ґендерної архітектури повинна створити більш сприятливі умови для виконання зобов'язань країн - членів ООН відповідно до Пекінської платформи дій, Цілей розвитку тисячоліття та Підсумкового докумену Всесвітнього саміту.
 
«Генеральна Асамблея постановляє створити цією резолюцією об'єднану структуру - структури Організації Об'єднаних Націй з питань ґендерної рівності і розширення можливостей жінок, - яка буде називатися« ООН-жінки »...», - йдеться в резолюції.
 
У ній наголошується, що в цю нову структуру будуть передані мандати і функції Канцелярії Спеціального радника з ґендерних питань та поліпшення становища жінок, Відділу щодо поліпшення становища жінок Секретаріату, а також Фонду ООН для розвитку в інтересах жінок та Міжнародного навчального та науково-дослідного інституту з поліпшення становища жінок.
 
Нова структура повинна почати роботу до 1 січня 2011 року.
 
«Я з величезним задоволенням хочу повідомити вам наперед, що сьогодні в другій половині дня Генеральна Асамблея збирається прийняти резолюцію про злагодженість в системі ООН, і, зокрема, про заснування нової структури щодо заохочення захисту прав жінок», - заявив Генеральний секретар у бесіді з журналістами в п'ятницю в першій половині дня.
 
Він назвав нову резолюцію історичним рішенням Генеральної Асамблеї, спрямованим на прискорення прогресу у забезпеченні потреб жінок і дівчаток. Пан Гі Мун зазначив, що ООН повинна функціонувати як єдине ціле, фокусувати свою увагу на досягненні конкретних результатів і спиратися на принципи універсальності та нейтралітету.
 
Глава ООН підкреслив, що в найближчі місяці призначить заступника генерального секретаря, який очолить нову структуру з ґендерних питань. Він закликав держави пропонувати кандидатури на цей пост.
 
Зараз питаннями поліпшення прав жінок займаються Канцелярія Спеціального радника з ґендерних питань та поліпшення становища жінок, Відділ з поліпшення становища жінок Секретаріату ООН, Фонд для розвитку жінок (ЮНІФЕМ), Міжнародний навчальний та науково-дослідний інститут щодо поліпшення становища жінок, ґендерні підрозділи та координатори з ґендерних питань у підрозділах ООН та координатори на рівні департаментів. Делегати неодноразово заявляли, що існуючі механізми, що відповідають за питання ґендерної рівності, діють неузгоджено і недостатньо забезпечені ресурсами.
 
 
 
Переглядів: 1372 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 02.05.2024, 03:48
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0