00:38
Електронний вісник програми «Права жінок та дітей в Україні»

top.jpg

Останні новини

=.jpg
 Представлено концепцію загальнодержавної програми з утвердження ґендерної рівності
 

Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту розробило національний план дій щодо реалізації рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року. У представленому документі визначено основні прояви та причини ґендерної нерівності, проаналізовано останні статистичні дані та визначено оптимальний спосіб розв'язання проблеми на основі порівняльного аналізу можливих варіантів. Експерти підкреслюють, що для зміни ситуації необхідно запровадити системні заходи у сфері забезпечення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків.

 

Фінансування Програми буде здійснюватися за рахунок відповідної статті в державному бюджеті, а також за рахунок не менше, ніж 10% зовнішньої допомоги Європейського Союзу та не менше, ніж 10% коштів технічної допомоги Уряду, наданої Україні для виконання своїх внутрішніх і зовнішніх зобов'язань.

 

Ознайомитися з повним текстом концепції загальнодержавної програми з утвердження ґендерної рівності можна на сайті Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту.

 

У ООН створено нову агенцію з ґендерної рівності – UN Women

 

2 липня Генеральна Асамблея ООН ухвалила рішення про створення ?UN Women – нової агенції, що опікуватиметься питаннями ґендерної рівності. Вона консолідує чотири існуючі органи ООН, які опікуються правами жінок: Жіночий фонд розвитку ООН (UNIFEM), Відділ підтримки жінок (DAW), Міжнародний учбово-дослідницький інститут з підтримки жінок (INSTRAW), та офіс спеціального радника Генерального секретаря ООН з ґендерних питань (OSAGI). Агенція повинна посилити діяльність у регіонах шляхом залучення активісток та громадських організацій, що докладають зусиль до посилення ролі жінок у соціумі та досягнення ґендерної рівності.  Читати далі >

 
 

 

Більше половини українців вважають, що права дитини в Україні не захищені

З 28 до 30 липня 2010 року Київський інститут проблем управління імені Горшеніна провів телефонне опитування на тему «Чи захищені права дитини в Україні?». 53,6% опитаних дали негативну відповідь. Зокрема, українці вважають, що серед найбільших загроз найбільш поширеним є насильство над дітьми. Читати далі >

 

Подія

=.jpg

 

Міжнародна конференція «Соціальна реклама: обмін досвідом»

 

15 - 16 червня проект ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент», що втілюється компанією Safege, провів у Києві міжнарожну конференцію «Соціальна реклама: обмін досвідом», яку відвідало 172 учасниці / учасника - представники міністерств, громадських організацій, правозахисних асоціацій та журналістів із різних регіонів України.

 

Конференція представила найкращі європейські, українські та російські приклади комунікаційних кампаній у соціальній сфері. Зокрема  – у сфері боротьби з насильством, спрямованим проти жінок і дітей. Ширшою метою заходу було надати учасникам знання та практичні навики, які допомогли б їм працювати над зміною стереотипів в українському суспільстві. Саме тому у програмі було надано перевагу інтерактивним методам роботи. Відбулося 10 майстер-класів під керівництвом визнаних міжнародних фахівців із соціальної реклами, з конкретними прикладами та багатим аудіовізуальним матеріалом. Ми раді з Вами поділитися лінками для завантаження їх презентацій:

 

·         Зміна парадигми: впливові європейські соціальні кампанії.

Лідер майстер-класу: пан Домінік Лайл (EACA - Європейська асоціація комунікаційних агенцій).

  

·         Зламати стіну насильства: як соціальні мережі допомагають жертвам.

Лідер майстер-класу: Стівен Грінстед. 

·         Вплив на соціальний консенсус завдяки розумінню психології зміни.

Лідер майстер-класу: Пол Арнольд (Великобританія).

·          Зараження розмови: вірусний маркетинг для соціальних змін.

Лідер майстер-класу: Серж Сомерлінг, агенція Cherry and Cake (Бельгія)

·          Зараження розмови: вірусний маркетинг для соціальних змін.

Лідер майстер-класу: Антон Білецький, агенція Business 2 People (Україна).  

·          Емоція, історія, сюжет, вплив: як зміцнити креативність для комунікацій.

Лідер майстер-класу: Бруно Пласс, агенство Women's Aid (Великобританія).

·          Зупинити кулак у Росії: впливові кампанії з домашнього насильства.

Лідер майстер-класу: пан Стейнар Ленгбакк (керівник проекту протидії домашньому насильству).

·         Як зробити, щоб кошти, вкладені у кампанію, себе виправдали: успішні європейські кампанії, проведені ГО.

Лідер майстер-класу: Галина Федькович (Центр боротьби з насильством щодо жінок, Європейське Жіноче Лоббі).

·         Як зробити, щоб ваш редактор був від вас у захваті: успішна соціальна журналістика.

Лідер майстер-класу: Наталія Красненкова, медіа-тренер та PR-консультант.

Фотогалерея>

 

 

Інтерв'ю

=.jpg

 

Коли реклама дискримінує

 

Цього року Інформаційно-консультативний жіночий центр започаткував ґендерну антивідзнаку «Отрута сезону». «Нагороджуватимуть» нею тих, хто продовжує стверджувати, пропагувати й поширювати ґендерні стереотипи та сексистські погляди. Про те, що таке сексизм у рекламі, які його наслідки, ми поговорили з Оксаною Кісь, авторкою низки публікацій про зловживання жіночими образами в українській рекламі, кандидатом історичних наук, головою Львівського науково-дослідного центру «Жінка і суспільство» та ініціаторкою акції «Стоп сексизм!». Читати далі >

 

 

Тренінги

=.jpg

 

Тренінг для фахівців, що працюють в сфері реабілітації та правозахисту дітей, позбавлених сімейної турботи

 

22-26 червня 2010 року у місті Червоному поблизу Маріуполя проект «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» провів тренінг для тренерів з соціалізації та реабілітації сиріт, безпритульних дітей та дітей, що перебувають під загрозою втрати сім'ї. У 90-х ситуація з дітьми, позбавленими батьківського піклування, що живуть на вулиці або у інтернатах, була надзвичайно складною через соціальні проблеми та становлення нової держави. Здебільшого ця проблема позначилася на індустріальних регіонах, зокрема – Донецькому та Луганському, де тисячі людей водночас втратили роботу і надію. Оскільки гостро постала проблема відмов від дітей, групи активістів, яким було не байдуже те, що відбувається, почали працювати з цими дітьми та сім'ями, що переживали ризик розпаду.

 

Пізніше ці люди легалізували свою діяльність у сфері соціальної допомоги, заснувавши громадські організації Сьогодні відбувається наступна стадія їх еволюції – створення «Дитячої правозахисної мережі». Саме для її членів був проведений тренінг з підготовки спеціалістів, які навчатимуть дітей соціалізації, різноманітним навичкам та знанням. Під час тренінгу були проведені презентації громадських організацій та майстер-класи у різноманітних напрямках: обмін досвідом з різних методологій реабілітації та соціалізації; розвиток загальної концепції роботи з клієнтами; робота з запобігання відмов від дітей; вуличний театр як арт-терапія; толерантність у роботі з сиротами; як навчити дитину дивитися у майбутнє; регулярні спортивні заняття та їх вплив на дитину з проблемною поведінкою; технології подорежей, спрямованих на реабілітацію дітей; профілактика соціального сирітства з  фокусом на дітях раннього віку.

 

Читайте інтерв'ю з учасниками на сайті www.vsirivni.com.ua:

 

«Життя дитини не можна прописати в інструкції держслужбовця…»

 

Під час події одна із учасниць, Вікторія Федотова, розповіла нам про те, для чого потрібні такі заходи, про практику подібної роботи у молодіжній громадській організації «М.АРТ.ІН-клуб», та про дитячу правозахисну мережу на Донбасі. Читати далі >

 

«Ми мріємо працювати з тими родинами, де проблеми лише починаються...»

Тетяна Карпухіна, директорка маріупольського центру дитячої реабілітації «Республіка Пілігрим», поділилася з нами життєвими історіями та реаліями, з котрими стикаються організації, що проводять соціальну роботу з дітьми. Читати далі >

 

 

=.jpg

Програма «Права жінок і дітей в Україні» фінансується Європейським Союзом.

Зміст публікацій при жодних обставинах не може розглядатися як такий, що відображає позицію

Європейського Союзу. Відповідальність за нього несе виключно програма «Права жінок та дітей в Україні – Комунікаційний компонент».



 

Переглядів: 1314 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 02.05.2024, 19:43
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0