17:21
Науково-методичний захід з подолання ґендерних стереотипів і формування ґендерної культури.

04 листопада 2010 року у м. Києві Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту організовує всеукраїнський науково-методичний захід з подолання ґендерних стереотипів і формування ґендерної культури.

В українському суспільстві рівність прав жінок і чоловіків не знаходить свого належного відображення у практичній діяльності державних та приватних інститутів. Ґендерна нерівність проявляється у низькому представництві жінок у складі законодавчих органів влади, на посадах державних службовців першої та другої категорії, різниці в тривалості життя жінок і чоловіків, різному доступі жінок і чоловіків до керівних посад та професій (професійна сегрегація), різній оплаті праці жінок і чоловіків за роботу однакової цінності, різне ставлення та очікування суспільства щодо ролей жінок і чоловіків (негативні стереотипи), дискримінація за ознакою статі в рекламі, засобах масової інформації, при прийомі на роботу та в ході трудової діяльності, прийнятті суспільно значимих рішень без врахування специфічних потреб обох статей, відсутності ґендерного бюджетування, насильстві над жінками, "жіночому обличчі" безробіття та міграції, бідності сімей матерів-одиначок, відмінності за ознакою статі в захворюваності населення та її причинах, недостатності даних статистики з розподілом за статтю у всіх сферах життєдіяльності суспільства, наявністю ґендерних стереотипів в суспільстві та низьким рівнем ґендерної культури населення.

Метою заходу є вироблення шляхів подолання ґендерної нерівності передусім через формування ґендерної культури та зміні (усунення) ґендерних стереотипів.

До участі запрошуються: відповідальні особи за впровадження ґендерної політики у центральних органах виконавчої влади, науковці, фахівці з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у галузі освіти, радники з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, керівники та спеціалісти ґендерних центрів, ґендерних освітніх центрів, керівники ґендерних кафедр, експерти з ґендерних питань, зацікавлені особи.

Програма заходу охоплює виступи провідних експертів та науковців, практиків у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та зворотній зв'язок із доповідачами у форматі питання-відповіді.

Заявку на участь у заході слід подати до 03 листопада 2010 року за телефоном: (044) 278-25-70 або на e-mailgenderpolicy@ukr.net.

Заявку на виступ слід подати до 01 листопада 2010 року із зазначенням теми виступу та готовою презентацією Power Point, якщо це передбачається доповідачем.

Заявки подаються у довільній формі. Заявник вказує своє П.І.Б., посаду, місце роботи (навчання), контактні дані для зв’язку, тему виступу (для доповідачів).

Тривалість заходу становитиме 4-5 годин. Початок реєстрації о 09.00.

Місце проведення: зелена зала (на ІІ поверсі) Федерації профспілок України, майдан Незалежності, 2, м. Київ.

Матеріали виступів та інші матеріали за темою заходу будуть розміщені на сайті Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту у розділі "Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків", а також рекомендовані до друку у "Віснику Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту" (електронна адреса: http://www.dipsm.org.ua/visnik).

Відділ ґендерної політики департаменту сімейної та ґендерної політики Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту

Тел. (044) 278-25-70, факс: (044) 279-11-93

E-mail: genderpolicy@ukr.net

Адреса: вул. Десятинна, 14, каб. 206, м. Київ 01025


Переглядів: 1078 | Додав: gender | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 03.05.2024, 17:04
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0