22:17
Жіночий консорціум України заявляє про неприпустимість пропаганди насильства і торгівлі людьми в передвиборчій рекламній агітації.

  

Жіночий консорціум України висловлює своє обурення та занепокоєння стосовно підходу, який використовується в агітаційній передвиборчій роботі партією «Свобода» у м. Луцьк, і заявляє, що агітаційні кампанії, які пропагують насильство, знущання, торгівлю людьми та будь-які інші форми дискримінації, є неприпустимими як такі, що пропагують злочини, заборонені міжнародним правом та чинним законодавством України.

 

Звернення Жіночого консорціуму України, члени якого працюють у напрямку попередження торгівлі людьми та запобігання насильства (www.wcu-network.org.ua/ua/network), зумовлено появою циклу агітаційних листівок партії «Свобода», які напередодні місцевих виборів шокували мешканців та гостей міста Луцьк. На кривавих плакатах міститься заклик продавати замість голосу нирку чи дитину, жінкам, замість голосу, пропонують продати тіло, а тим, хто закликає до двомовності – розтинати навпіл язик.

 

Лідер партії Олег Тягнибок на прес-конференції у Луцьку пояснив, що таким чином «Свобода» виражає своє занепокоєння можливими фальсифікаціями та підкупом голосів на виборах 31 жовтня.  

 

«Це така наша партійна свободівська жесть, якщо хочете. Ми розпочинаємо акцію, такий проект передвиборчий, який є необхідним сьогодні», – пояснив він. «Жорстко, гидко. Але як реагувати зараз на тих людей, які готові психологічно продати свій голос за 20 нещасних гривень, а потім п’ять років кусати собі лікті, не розуміючи того, що вони роблять? А фальсифікації на тих виборах будуть просто неймовірні», – переконаний він, а також додав, що такі листівки «змінять суспільство».

 

Поділяючи занепокоєння політичних лідерів щодо можливості фальсифікації та підкупу голосів виборців, вважаємо, що обрані методи «Свободи» задля привернення уваги до цих проблем є неприпустимими. 

 

Нагадуємо керівникам партії «Свобода», що Україна ратифікувала більшість міжнародних документів, які забороняють будь-які форми насильства, торгівлі людьми та дискримінації. Зокрема, такі як Загальну декларацію прав людини; Європейську конвенцію про захист прав і основних свобод людини; Віденську декларація прав людини; Конвенцію ООН про  ліквідацію всіх форм дискримінації відносно жінок; Конвенцію ООН про права дитини та Конвенцію ООН проти транснаціональної організованої злочинності і факультативні протоколи до них.  

 

Попри це, залишається гострою проблема торгівлі людьми: за даними МВС України у 2008 році було виявлено 322 випадки торгівлі людьми, до кримінальної відповідальності було притягнуто 264 особи, повернуто до України 342 постраждалих, в тому числі 37 неповнолітніх.  За даними Міжнародної організації міграції, починаючи з 1991 року  більше 100000 українців постраждали від цього злочину.

 

Зважаючи на зазначене вище, закликаємо партію «Свобода» та інших учасників передвиборчої кампанії відмовитися від використання лозунгів, що пропагують злочини проти людини, та винайти інші творчі підходи боротьби з виборчими фальсифікаціями.


Переглядів: 1086 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 03.05.2024, 18:53
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0