17:58
95% жінок не підтримують підвищення пенсійного віку

border=2Збільшення пенсійного віку жінок – найгарячіша тема останнього часу. Влада та експерти називають «за» і «проти» такого кроку. А що думають з цього приводу самі жінки? У них не запитували.
 
Щоби з’ясувати, як ставляться пересічні громадяни до можливості підвищення пенсійного віку, громадські організації провели в жовтні 2010 року експрес-опитування.
 
Опитування проводилось уВінницькій і Хмельницькій областях і загалом охопило 218 осіб. Більшість опитаних - жінки (180). Це представники і представниці різноманітних професій: держслужбовці, інспектори, юристи, економісти, вчителі, інженери-технологи, фінансові консультанти, бухгалтери, робочі, тощо. 
 
Питання, які було поставлено:
 
1) Яке Ваше ставлення до збільшення пенсійного віку для жінок?
2) Як, на Вашу думку, підвищення пенсійного віку вплине на якість Вашого життя?
3) На які джерела соціального забезпечення Ви розраховуєте у пенсійному віці?
  • Державна пенсія
  • Страхові внески
  • Власні заощадження
 
Основні висновки:
 
Переважна більшість як жінок, так і чоловіків (відповідно 95% і 90% опитаних) не підтримують ідею підвищення пенсійного віку.
 
Повністю не підтримують підвищення пенсійного віку особи віком 25-29 та 45-49 років. Серед тих, хто не підтримує ідею підвищення пенсійного віку представники таких професій: економісти, бухгалтери, юристи, інженерних та робочі.
 
Більшість опитаних жінок (93%) та чоловіків (92%) також зазначили, що підвищення пенсійного віку негативно вплине на їх життя. При цьому відповіді було доповнено наступними коментарями: «буде менше робочих місць», «не доживемо до пенсійного віку», «ще важче буде знайти роботу молоді», «після 35 років вже не хочуть брати на роботу», «це ще більше розізлить людей», «це знизить працездатність», «пенсія після смерті не потрібна».
 
Стосовно питання, на які кошти розраховують люди, після виходу на пенсію, прослідковується наступна тенденція: чим старше вік опитаних, тим більша частка тих, хто розраховує на державну пенсію. Так, у віці 20-24 роки ця частка становить 40%, а 55 і старше – більше 80 %.
 
Важливо також зазначити, що 65% опитаних розраховують виключно на державну пенсію.
 
Ті, хто підтримує ідею підвищення пенсійного віку, зазначали, що такий крок «продовжить вік людини», оскільки додасть позитиву і віри в майбутнє.
 
Отримані висновки говорять про те, що громадська думка людей стосовно підвищення пенсійного віку потребує додаткового вивчення. Люди потребують додаткової інформації про те, яким чином ця реформа відбуватиметься і до яких заходів вдаватимуться для підвищення стандартів життя.  
 
Довідково: опитування проводилося громадським організаціями членами Жіночого консорціуму України: Подільський центр «Ґендерна рада» (Хмельницька обл.), Об'єднанням Вінницьких обласних громадських організацій «Відкрите суспільство» та Вінницькою громадською організацією «Пані Всесвіт» (Вінницька обл.)
 
Нагадаємо, український уряд вирішив підвищувати пенсійний вік на вимогу МВФ, в обмін на чергові кредити. Однак пізніше віце-прем`єр-міністр України Сергій Тігіпко заявив, що Україна відмовилася від такого наміру. А 18 листопада у ЗМІ потрапив текст проекту меморандуму української влади, який підготовлено для отримання другого траншу кредитних коштів від Міжнародного валютного фонду (МВФ), в якому прямо говориться про підвищення пенсійного віку.

WCU


 

Переглядів: 939 | Додав: Flv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Субота, 11.05.2024, 20:25
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Статистика


Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0