23:58
Чернігів розпочав акцію "16 днів протидії ґендерному насильству” з прес-конференції

23 листопада 2010 року в прес-клубі "Ділове слово” управління у справах преси та інформації Чернігівської облдержадміністрації відбулася прес-конференція присвячена Міжнародній акції "16 днів протидії ґендерному насильству”.


Десятий рік в Україні з 25 листопада по 10 грудня буде проводитись Міжнародна акція "16 днів проти ґендерного насильства”. Ця міжнародна кампанія, започаткована першим Інститутом жіночого глобального лідерства у 1991 році. Учасники обрали дати – 25 листопада (Міжнародний день для ліквідації насильства проти жінок) та 10 грудня (Міжнародний день захисту прав людини), щоб символічно пов’язати проблему насильства проти жінок із питанням прав людини і наголосити, що таке насильство є порушенням прав людини.


Основні дати:
25 листопада - Міжнародний день проти насильства щодо жінок
29 листопада – Міжнародний день захисту прав жінок
1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом,
2 грудня – Міжнародний день за відміну рабства
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями,
5 грудня – Міжнародний день волонтера,
6 грудня – річниця інциденту в Монреалі,
9 грудня – міжнародний день боротьби з корупцією.
10 грудня - Міжнародний день прав людини.


Метою акції є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: насильства в сім’ї та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об’єднань з метою протистояння насильству, захисту прав жінок в Україні та формування ненасильницької ідеології в суспільстві.

У ці 16 днів всі, хто поділяє ідею боротьби з насильством і протидії торгівлі людьми повинні долучитись до проведення цієї акції і залучити як найширше коло громадськості, закликати представників центральних та місцевих органів влади, політичних партій, громадських і релігійних організацій, освітніх, культурних та медичних установ звернути увагу на проблему насильства та торгівлі людьми в Україні та використати їх реальні можливості для її вирішення.
Приєднайтесь до кампанії!!!

 

 

Звернення
коаліції жіночих організацій
до державних органів влади, депутатів, голів сільських і селищних рад, політичних партій, членів обласної, районних і міських Міжвідомчих гендерних рад , керівників вищих навчальних закладів, шкіл, громадських організацій, церковних громад, засобів масової інформації та
жителів Чернігівської області.

 

Напередодні проведення Міжнародної акції "16 днів протидії гендерному насильству” в Україні (з 25 листопада по 10 грудня), обласна організація Спілки жінок України, громадська організація "Спілка жінок м. Чернігова”, асоціація жінок-викладачів вищих навчальних закладів м. Чернігова, міська громадська організація "Центр гендерних ініціатив”, Чернігівська міська Ліга (клуб) ділових і професійних жінок звертається до всіх небайдужих людей в ході акції ініціювати в області рух по створенню громад вільних від алкоголізму, наркозалежних, СНІДу, насильства, торгівлі людьми. Майбутнє нашої держави, нашої сім’ї, наших дітей та онуків залежить тільки від кожного з нас, нашої громадянської позиції.
В нашій області, як і в країні, є прояви гендерної дискримінації у відкритій чи прихованій формі, спрямованої на обмеження в правах та можливостях тієї чи іншої статі. Насильство над жінками, торгівля людьми – це розповсюджене порушення прав людини, криза громадського здоров’я і перепона для рівності, розвитку, безпеки та миру.
Виконуючи Закони України "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків” і "Про попередження насильства в сім’ї” та підтримуючи звернення світової громадськості про проведення Всесвітньої кампанії із викорінення насильства «Стоп насильству!», ми всі разом зможемо допомогти жінкам і дітям, життя яких перетворилось на пекло вже на Землі. За даними управління УМВС України в Чернігівській області за 9 місяців поточного року надійшло 2621 звернення щодо насильства в сім’ї. Це офіційна статистика, та вона не відображає жахливих масштабів проблеми насильства в сім’ї. Результати проведених досліджень свідчать, що до правоохоронних органів звертається лише одна жінка із шести, які зазнали насильства.
В Чернігівській області співробітниками відділу боротьби із злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми за 9 місяців 2010 року виявлено 16 фактів торгівлі людьми. Шляхом обману, під приводом працевлаштування за кордоном відправлено 6 мешканок м. Чернігова до Російської Федерації, де вони знаходились в сексуальному рабстві та 10 мешканців Чернігівської області відправлено до Російської Федерації, де вони потрапили в трудову залежність. На даний час всі потерпілі повернуті на Україну. За даними фактами порушено 3 кримінальні справи.
В області прогресує наркоманія, СНІД і особливо алкоголізм. Сім’ї руйнуються, з кожним роком зростає кількість одиноких матерів, розлучених жінок, однією із вагомих причин цьому є процвітання насильства в сім’ї. Особливо турбує збільшення кількості померлих чоловіків працездатного віку, і, як наслідок, збільшується кількість вдів.
Тому ми звертаємось до всіх небайдужих людей області, нехай ці 16 днів протидії гендерному насильству стануть початком великої роботи по зміненню стереотипів як у жінок так і чоловіків по відношенню до сім’ї, до своїх дітей. Ми повинні дійти до кожної сім’ї, де відбувається насильство, ми повинні дати надію і допомогти людям знайти любов і спокій у родині, створимо в суспільстві атмосферу неприйняття та засудження насильницької поведінки.
Ми звертаємось і до церковних громад, в своїх проповідях, звертаючись до віруючих, пропагувати ненасильницький спосіб життя, життя в любові до себе, до людей, до Світу.
Давайте свої сім’ї будувати на засадах любові та рівності, поваги один до одного і до своїх дітей. Давайте культ щасливої родини зробимо головним в нашому житті.
Просимо розглянути ці проблеми на колегіях, сесіях, засіданнях Дорадчих органів, на семінарах і курсах, залучити до цієї роботи всіх небайдужих людей, всі дотичні організації. В усіх громадах розмістити лозунги "Ні – насильству!”, "Ні - торгівлі людьми!”, "Ні – алкоголізму!”. Створимо разом таку громадську думку, яка б не дозволяла нашим дітям вживати алкоголь, пиво, наркотики, а чоловікам, які вважають себе господарями, бити та вбивати своїх колись коханих жінок і дітей.
Вимагаючи впровадження міжнародного та українського законодавства, долаючи перепони, припинимо насильство над жінками, чоловіками та дітьми!
Кожній громаді простір без насильства!
Будуємо культуру поваги до прав людини!
Наповнимо наше життя любов’ю, будемо цінити кожну хвилину нашого життя!

 

Обласна організація Спілки жінок України
Громадська організація "Спілка жінок м. Чернігова”
Асоціація жінок-викладачів вищих навчальних закладів м. Чернігова
Міська громадська організація "Центр гендерних ініціатив”
Чернігівська міська Ліга (клуб) ділових і професійних жінок


Дорадча рада по запобіганню торгівлі людьми                                                                                         Проект

Заходи
щодо проведення Міжнародної акції
"16 днів протидії гендерному насильству”

 

1. Провести засідання Дорадчої ради по запобіганню торгівлі людьми, на якому розглянути питання підготовки та проведення Міжнародної акції "16 днів протидії гендерному насильству”.
2. Ініціювати проведення широкої просвітницько-інформаційної кампанії по приверненню уваги суспільства до проблеми протидії торгівлі людьми та насильства щодо жінок під час проведення Міжнародної акції "16 днів протидії гендерному насильству”
3. Підготувати інформаційні листи про Міжнародну акцію "16 днів протидії гендерному насильству” і направити в обласні управління та відомства, міським, районним органам влади, в міські і районні відділи у справах сім’ї та молоді, в міські та районні організації Спілки жінок України, жіночі ради підприємств, організацій, установ та по місцю проживання у вищі навчальні заклади.
4. Ініціювати проведення в містах і районах області разом з УМВС України в Чернігівській області навчання для дільничних інспекторів по проблемах насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми. Підготувати інформаційні матеріали по проблемах торгівлі людьми та насильства в сім’ї для проведення навчання.
5. Запропонувати управлінню культури і туризму облдержадміністрації оформити в бібліотеках області виставки літератури по протидії торгівлі людьми та насильству в сім’ї та провести різні заходи. Залучити до проведення акції працівників культури.
6. Провести разом з обласним Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді опитування населення з проблем гендерного насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми.
7. Внести пропозицію про проведення засідання прес-клубу, присвячене Міжнародній акції "16 днів протидії гендерному насильству”.
8. Організувати виступи тренерів обласної організації Спілки жінок України та обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в ВУЗаз м. Чернігова.
9. Разом з обласним Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організувати точкові місця "Простір вільний від насильства” в місцях скупчення людей.
10. Внести пропозиції до управління освіти і науки облдержадміністрації про:
- залучення вищих навчальних закладів, профтехучилищ, шкіл до участі в акції;
- виступи тренерів обласної організації Спілки жінок України та обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в навчальних закладах;
- проведення в загальноосвітніх навчальних закладах тижня проти насильства;
11. Провести засідання асоціації жінок-викладачів вищих навчальних закладів м. Чернігова щодо участі асоціації в Міжнародній акції "16 днів проти гендерного насильства”.
12. Направити в засоби масової інформації відеофільми, матеріали з протидії торгівлі людьми і гендерного насильства.
13. Направити в міста і райони області матеріали з протидії торгівлі людьми та насильства в сім’ї. (Відеофільми, буклети, плакати, інформаційні матеріали).
14. Провести круглий стіл "шляхи та методи розв’язання гендерних проблем в області”
за участі представників органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій та ЗМІ.
15. Провести навчання в школах гендерної рівності для держслужбовців та студентів ВУЗів м. Чернігова.
16. Провести спільно з Чернігівським державним інститутом економіки і управління студентську конференцію "Подолання насильства в сім’ї: реалії та перспективи”.
17. Видати інформаційно-практичні посібники "Ґендерна політика в місцевих громадах” та "Ґендерний портрет, як інструмент просування ґендерної рівності”.

 


 

Переглядів: 1909 | Додав: Flv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Субота, 11.05.2024, 12:55
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Статистика


Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0