20:58
ВСЕУКРАЇНСЬКА КАМПАНІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ ҐЕНДЕРНОГО НАСИЛЬСТВА»


 

ВСЕУКРАЇНСЬКА КАМПАНІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ ҐЕНДЕРНОГО НАСИЛЬСТВА»


 Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту за підтримки Представництва Європейського Союзу та Представництва ООН в Україні оголошують про проведення в Україні щорічної Всеукраїнської кампанії «16 днів проти ґендерного насильства».


 Кампанія традиційно розпочнеться 25 листопада, в Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок й триватиме 10 днів, до 10 грудня – Дня прав людини.


 24 листопада Равіль Сафіуллін, Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту разом з представниками  Європейського Союзу в Україні та ПРООН проведуть прес-конференцію, під час якої поінформують  про спільну діяльність Уряду України та міжнародних організацій з подолання цього явища, а також про конкретні заходи під час Кампанії у 2010 році.


 Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту за підтримки міжнародного проекту "Програма рівних можливостей та прав жінок в України", що фінансується Програмою розвитку ООН та Європейським союзом, проведе низку заходів, що включає масштабну інформаційну кампанію.


 22-26 листопада – українське телебачення проти насильства


 Спільно з Національною телекомпанією України організовано серію телепрограм, присвячених питанням насильства в сім’ї та його подоланню, які виходитимуть з 22 по 26 листопада на Першому Національному.


 22–26 листопада в денному ефірі дивіться цикл телепрограм «Легко бути жінкою» - ток-шоу з ведучими Тетяною Гончаровою, Інною Цимбалюк та Іриною Антонович.


 

Програма виходить кожний робочий день тижня о 10:00.

Протягом тижня вийде п’ять програм, кожна з яких буде присвячена окремій тематиці:

Понеділок, 22 листопада – психологічне насильство в сім’ї;

Вівторок, 23 листопада – фізичне насильство в сім’ї;

Середа, 24 листопада – економічне насильство в сім’ї;

Четвер, 25 листопада – насильство за ознакою статі (ґендерне насильство);

П’ятниця, 26 листопада – насильство над дітьми в сім’ї  та школі.


 

Гостями студії стануть юристи, психологи, представники правоохоронних органів, соціальних служб, правозахисних організацій, науковці.

Завдяки формату прямого ефіру, телеглядачі матимуть можливість поспілкуватися зі студією.

Телефон прямого ефіру: 483-44-00. 
 

У четвер о 19:00 дивіться на Першому національному ток-шоу «Про головне».

Програма "Про головне" - це дискусія на гарячі теми дня, оцінка головних подій, що відбуваються в Україні сьогодні і зараз. На питання ведучих Олеся Терещенка та Іванни Найди відповідають відомі політики, експерти та представники влади.

25 листопада гостями програми стануть заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Світлана Толстоухова та президент Інституту ліберального суспільства Оксана Кисельова.

Учасниці програми говоритимуть пропроблему насильства в українському суспільстві та систему сімейних цінностей.


 

26 листопада у п’ятницю о 19:00 відбудеться телемарафон, який завершить телетиждень Вже знайомі нам ведучі програми «Легко бути жінкою» підсумують разом з гостями студії ті теми, про які йшлося протягом тижня, а на паралельному майданчику підтримуватимуть своїми піснями Кампанію «16 днів проти ґендерного насильства» українські виконавці – як вже відомі артисти, так і молоді таланти. Прямий ефір триватиме 2 години.



 

Міжнародний проект також запланував низку заходів в регіонах України:

  • 22-24 листопада у Луганську пройдуть молодіжні ґендерні студії за темою «Формування ґендерної культури сільської молоді», під час яких лідерам молодіжних організацій сільської місцевості будуть розкриті основи ґендерних знань, в тому числі попередження та запобігання насильству в сім’ї.

  • 25-26 листопада у Харкові відбудеться «Всеукраїнська школа для лідерів і лідерок молодіжних громадських організацій та студентського самоврядування «Молодь проти насильства». Учасниками стануть представники громадських організацій з різних регіонів України, які ознайомляться як з проблематикою, так і з новітніми методами комунікації з громадськістю.

  • 1 грудня 2010 в Ужгороді відбудеться засідання прес-клубу, присвячене питанням насильства в сім’ї. Співорганізаторами виступають Закарпатська обласна державна адміністрація та Закарпатський ґендерний освітній центр.

  • 1-3 грудня в Закарпатській області пройде III Всеукраїнський семінар для представників шкіл відповідального батьківства та шкіл підготовки до шлюбу. Представники організацій, що працюють з батьками та майбутніми молодятами зберуться щоб поділитись досвідом та обговорити можливість співпраці. Традиційно, випускники подібних шкіл мають значно менше проблем в сім’ях, адже пройшли певну підготовку та знають про можливі труднощі сімейного життя та як їх долати з усмішкою.

  • 10 грудня в День прав людини та в останній день кампанії «16 днів проти ґендерного насильства» у Луцьку зберуться молоді митці – представники інтерактивних театрів України. Учасники арт-форуму представлять свої методики застосування мистецтва у сфері протидії насильству та обговорять інші інтерактивні технології впливу на громадську думку.


Також, запрошуємо Вас ознайомитись з подіями, що проходять в рамках проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент»: http://www.vsirivni.com.ua/

Запрошуємо Вас брати участь у наших заходах та закликаємо не бути байдужими до цієї проблеми.


 

ПАМ’ЯТАЙТЕ: МОВЧАННЯ ОЗНАЧАЄ СПІВУЧАСТЬ!


 

Додаткову інформацію можна отримати в Програмі рівних можливостей та прав жінок в Україні, контактна особа Микола Ябченко, тел.: 044 584 34 63.


 

http://gender.undp.org.ua/


 

Категорія: 16 днів проти насильства | Переглядів: 3542 | Додав: Flv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 28.03.2024, 12:06
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Статистика


Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0