14:15
Форум сприяння та представництва жінок у політиці

23-06-2011 10:49

Гендерні питання| Вінниця

 


Всеукраїнська громадська організація "Інститут демократії та соціальних процесів” у співпраці з Регіональним представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні мають честь запросити Вас на ФОРУМ СПРИЯННЯ та ПРЕДСТАВНИЦТВА ЖІНОК у ПОЛІТИЦІ в рамках проекту: "Формування паритетної коаліції в Україні", який відбудеться 1-3 липня 2011 року.

Форум відбудеться за адресою: м. Вінниця, готельний комплекс "Версаль”, вул. Тиврівське шосе, 2.

ФОРУМ обіцяє бути інтелектуально цікавим і креативним. Це унікальна нагода для продуктивної дискусії, а також попрацювати і вималювати чітку стратегію і план дій, де кожен зможе обрати свою "гендерну” частину відповідальності.

До участі у ФОРУМІ запрошуються експерти, представники політичних партій та громадських організацій, які мають досвід роботи у забезпеченні гендерної рівності чоловіків і жінок у політичній та громадській сферах ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ.

Програма заходу додається. Участь у ФОРУМІ є безкоштовною. Про бажання взяти участь (П.І.Б., вік, регіон, організація), просимо Вас інформувати до 29 червня (четвер)електронною поштою або зателефонувавши - контактна особа - Катерина Везєлєва, тел.: 067 446 57 93; e-mail:
vezeleva@mail.ru
УВАГА: кількість місць обмежена!

Паритетна коаліція в Україні: втілення в життя принципів гендерної рівності та недискримінації, шляхом активізації дій прогресивних, активних жінок у політичному та суспільному житті, особливо в процесі прийняття рішень в Україні;

Метою проведення ФОРУМУ є наближення до стандартів гендерної та суспільної рівності, зокрема:
- заохочення та сприяння активної участі жінок у політичних процесах в цілому;
- підтримка програм та політик партій та організацій третього сектору, які враховують гендерні аспекти, різноманітність точок зору жінок;
- сприяння участі жінок на рівні прийняття політичних і соціально-економічних рішень, а також в управлінні ресурсами;
- підвищення рівня порозуміння в суспільстві з метою заохочення діяльності, спрямованої на забезпечення рівності жінок;
- підвищення ефективності діяльності партій та громадянського суспільства з метою поліпшення політичного, соціально-економічного, культурного становища жінок в Україні та Вінницької області зокрема.
- організація лобістської мережі на підтримка суспільно-активних жінок, шляхом консолідації зусиль неурядових жіночих організацій, дослідників - "гендеристів”, жінок-політиків.

Шляхи досягнення поставлених цілей: збір, обговорення та поширення ідей, думок, досвіду і стратегій, які направлені на зміцнення ролі становища жінок у політичних партіях та громадянському суспільстві в цілому; розвиток такого демократичного принципу, як рівність і встановлення загальних стандартів у сфері гендерної рівності.

Актуальність: Підписуючи Декларацію тисячоліття на Саміті ООН у вересні 2000 року, Україна взяла на себе зобов’язання досягти Цілей Тисячоліття в галузі розвитку в період до 2015 року. Одна з цих цілей, зокрема, передбачає забезпечення гендерного співвідношення обох статей на рівні не менше 30 до 70 у представницьких органах влади та на вищих щаблях виконавчої влади. Нині, за 4 роки до того, як Україні належатиме звітувати перед світовою спільнотою, ми ще дуже далеко від досягнення цих цілей. У Верховній Раді шостого скликання жінок не нараховується й 8%, в той час як новий уряд після "чергової чистки” складається виключно з чоловіків. Очевидно, що в Україні наявні реальні перепони для представництва жінок на рівні прийняття рішень.

Проблематика: На шляху досягнення гендерного паритету в Україні існує багато перепон: від закоренілих стереотипів, де соціальна роль української жінки зводиться до обслуговування чоловічої частини населення у родинах, до формування владних та суспільних відносин між громадянами України, яке здійснюється суто з патріархальної точки зору; Чому за спиною успішної української жінки ми шукаємо сильного чоловіка: батька, брата, коханця...?!

Конструктивне поєднання гендерних ролей в політичній/громадської/бізнес діяльності, зазвичай призводить до демократизації, оптимізує процес прийняття рішень (підтвердження – статистичні дані). Натомість, більшість сучасних жінок грають, скоріше, проти популяризації ідеї гендерної рівності в Україні, ніж «за». Переважна більшість українських чоловіків не вбачають в жінках рівноцінних партнерів, тому перевага віддається представницьким якостям жінок, іміджевим характеристикам та популярності імені в масовій свідомості. (Інтереси тієї чи іншої соціальної групи населення можуть бути незалежно враховані, якщо їх представники становитимуть не менше як 30 відсотків від загальної чисельності осіб, які причетні до прийняття рішень. Це підтверджує сучасна європейська практика, де за рахунок жіночого представництва у суспільному житті краще, ніж деінде, вирішуються проблеми екології, освіти, здоров’я, соціального захисту, охорони дитинства та материнства, питання пов’язані сексуальними та репродуктивними правами жінок (аборти) тощо. При цьому, жінки у сфері прийняття рішень це не тільки захист соціальних інтересів населення, конструктивне і активне вирішення специфічно "жіночих проблем”, а й інший, відмінний від чоловіків, стиль роботи, засоби розв’язання проблем та конфліктів);

Ресурсна підтримка:
Регіональне представництво Фонду ім.Ф.Еберта в Україні;
ВГО "Інститут демократії та соціальних процесів”;
а також со-підтримка:
Відділу у справах сім’ї, молоді та туризму Вінницької міської ради.

Орієнтовна кількість учасників Форуму: 100 осіб.


Джерело :
ВГО "ІДСП"

Автор : Катерина Везєлєва

Додатки : Програма Форуму( programa 1-3.07.11 Forum Vinnitca.doc, 248 Kb )


 

Переглядів: 920 | Додав: Flv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1
Уважаемые Коллеги!

Хочу Вас проинформировать о том, что, к сожалению, вчера, 30 июня в 17.40 мы получили информацию от регионального представительства Фонда Ф.Эберта в Украине о том, что гостиничный комплекс "Версаль" в г.Винница отказал Фонду в проведении мероприятия под названием "Форум..." с 1 по 3 июля 2011 года численностью 100 человек.
Официальная причина отказа: форс-мажорные обстоятельства:
отсутствие воды в Виннице 30.06.
Примите наши извинения!
sad
С Уважением к Вам,
Катерина Везелева
ВГО ИДСП
avatar
Середа, 08.05.2024, 15:08
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Статистика


Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0