15:02
Корпорація «Оболонь» впроваджує гендерний план
class="imagecache
05.07.11

Корпорація «Оболонь» впроваджує гендерний план

Корпорація «Оболонь» стала одним з перших підприємств в Україні, які, слідуючи європейській практиці, розробили власний гендерний план. Проект став можливим завдяки допомозі Європейського Союзу та Міжнародного бюро праці в рамках Проекту "Рівність жінок і чоловіків у сфері праці".

Гендерний план АТ «Оболонь» представляє собою набір конкретних дій із забезпечення рівних можливостей для працівників обох статей. Спільно розроблений керівництвом і представниками трудящих, гендерний план має чіткі індикатори досягнення цілей і тимчасових рамок. На основі отриманих результатів робоча група з розробки гендерної плану склала список найбільш актуальних питань і сфер, які потребують підвищеної уваги.

Сергій Блощаневич, Голова ради, директор з кадрів АТ «Оболонь»: «Так традиційно склалося, що в харчовій промисловості завжди працювало досить багато жінок. І АТ «Оболонь» не виняток: зараз у нас працює більше 28% жінок. У компанії розуміють прямий взаємозв'язок між забезпеченням рівних можливостей для жінок і чоловіків у рівній оплаті, поєднанням сім'ї та роботи, створенням здорового виробничого середовища і зростанням продуктивності праці та конкурентоспроможності нашого підприємства».

Рівність прав і можливостей жінок і чоловіків завжди закладалися в колективному договорі, що діє на АТ «Оболонь» і з самого початку були встановлені рівні трудові права для всіх - і жінок, і чоловіків. Згодом у компанії тільки розширювали можливості і покращували умови праці. Новим колективним договором, що діє з початку 2010 року, в компанії також введено посаду уповноваженого з гендерних питань. Гендерний план АТ «Оболонь» став наступним кроком, який наслідує передові Європейські практики реального забезпечення гендерної рівності на робочому місці.

«Проект ЄС-МБП «Рівність жінок і чоловіків у сфері праці» надає технічну допомогу уряду і соціальним партнерам у застосуванні міжнародних трудових стандартів та впровадженні кращих міжнародних практик з ефективного забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері праці.", - Каже Сергій Савчук, національний координатор Проекту. - «Ми підтримали прагнення компанії «Оболонь» та трьох інших пілотних компаній з удосконалення їх гендерної політики та надали їм методологічну та експертну підтримку у розробці власних гендерних планів. Результати, отримані ще на підготовчому етапі - гендерної діагностиці, - показали необхідність і доцільність гендерного плану як важливої ​​складової ефективного управління, кадрової політики, організації виробництва, стратегічного планування, забезпечення безпеки праці, створення сприятливого виробничого середовища і, як результат, - підвищення продуктивності підприємства».

Основні цілі гендерного плану корпорації "Оболонь" наступні:
• Формалізувати діючі та нові практики.
• Запобігти появу гендерної дискримінації при прийомі на роботу.
• Забезпечити рівноправність при оплаті праці за рівноцінну роботу для чоловіків і жінок.
• Забезпечити рівні умови при просуванні по службі незалежно від статі працівника.
• Дотримання балансу професійної діяльності та сімейного життя співробітників.
• Забезпечити рівний доступ до навчання і підвищення кваліфікації.
• Підвищити якість внутрішніх процесів і управління у сфері гендерної політики.
• Підвищити поінформованість працівників про гендерну політику і дії компанії в цій сфері.
• Розробити етичний кодекс.

За матеріалами прес-реліза


http://vsirivni.com.ua/news/korporats-ya-obolon-vprovadzhu-gendernii-plan

Переглядів: 1213 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Неділя, 28.04.2024, 23:42
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0