01:04
Міжнародна конференція «Сучасні тенденції розвитку національних механізмів забезпечення рівності жінок та чоловіків в європейських країнах».
25-26 жовтня 2011 р. у м. Києві відбулась Міжнародна конференція «Сучасні тенденції розвитку національних механізмів забезпечення рівності жінок та чоловіків в європейських країнах».
 
 
У конференції взяли участь  Віце-Прем’єр України п. С. Тигіпко, Голова Державної служби молоді та спорту України п. Равіль Сафіулін, заступник Голови представництва ЄС в Україні п. Марія Юрікова, в. о. директора представництва Програми розвитку ООН в Україні п. Елена Панова, міжнародні та національні ґендерні експерти та експертки, ґендерні теоретики та практики,  представники громадських організацій та державних органів влади.
 
Під час конференції було піднято до обговорення  широке коло питань щодо впровадження в Україні ідей ґендерної рівності, проблем та труднощів, що виникають на практиці, шляхів підвищення ефективності процесів.
 
Ґендерні квоти чи підвищення ґендерної культури суспільства?
 
Чого не вистачає Україні для ефективного просування у напрямі ґендерної рівності? За допомогою яких механізмів має відбуватися реалізація державної ґендерної політики? Якою є роль чоловіків у впровадженні ідей ґендерної рівності? Роль ґендерного бюджетування. Яким має бути партнерство між органами влади та неурядовими організаціями у розробці та зміцненні ґендерної політики? Якою є роль  парламентів та омбудсменів у забезпеченні ґендерної рівності? Роль ЗМІ у пропагуванні ґендерної рівності».
 
Центральним питанням конференції був розгляд реального стану державної ґендерної політики в Україні.  Українські жінки відсторонені від фінансової сфери та прийняття рішень. У Верховній Раді України – 7,2% жінок.
 

Учасники та учасниці конференції мали можливість ознайомитися із досвідом у впровадженні ґендерних підходів у всі сфери життєдіяльності суспільства Португалії, Греції, Польщі, Словенії, Франції, Ірландії, Туреччини, Швеції, Норвегії, Сербії, Іспанії, Австрії, Латвії, Молдови. Цифри й факти, які приводилися у доповідях та презентаціях доводили, що досягнення реальної ґендерної рівності – це довгий шлях, процес, що потребує зусиль з боку як держави, так й суспільства, але він потрібен як державі,  суспільству в цілому, так і  кожній окремій людині незалежно від її статі: «Питання ґендерної рівності – це політичне питання для вирішення якого необхідно змінити спосіб мислення, адже коли ми говоримо про ґендерну рівність, ми говоримо про фундаментальні права людини».

Учасникам та учасницям було надано можливість ознайомитися із документальною фотовиставкою «Міжнародний жіночий день – і100рія в фотографіях».
 
 

 

Під час сесії «Роль ЗМІ у пропагуванні ґендерної рівності» було презентовано віртуальну версію Музею історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху та його нову віртуальну експозицію «ЇЇсторія».

  Фотозвіт


 

Переглядів: 1257 | Додав: Flv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 26.04.2024, 17:45
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Статистика


Онлайн всього: 17
Гостей: 17
Користувачів: 0