00:03
П’ята міжнародна конференція «Жінка в науці та освіті: минуле, сучасність, майбутнє»
3-5 листопада 2011 р. в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» (м. Київ) відбулася П’ята міжнародна конференція «Жінка в науці та освіті: минуле, сучасність, майбутнє».
 
В конференції взяли участь представниці та представники різних регіонів України, Росії, Литви, Швеції, Фінляндії, Норвегії. Серед питань, що були підняті до обговорення: якою є роль жінки в науці? Якими є реалії та виклики для неї в сучасному світі? Якими є проблеми сучасної освітньої політики? Якими є особливості впровадження ґендерної парадигми у вітчизняну педагогіку? Якими є проблеми та перспективи впровадження ґендерних підходів у ВНЗ?
 
 Під час багатьох виступів було констатовано, що ситуація з представництвом жінок на вищих сходинах наукової ієрархії за останні роки майже не змінилась. Ґендерні стереотипи, що існують у суспільній свідомості продовжують гальмувати вхід жінок у науковий простір й унеможливлюють їхнє просування до отримання звань докторів та академіків. Для жінки-науковиці потрібно майже в два-три рази більше публікацій, щоб її стало помітно на наукових теренах. Дуже низьке представництво жінок-вчених в таких галузях науки як фізика й математика. Окремим питанням, що було винесено на обговорення – це питання жіночої історії, яка на сьогодні залишається маргіналізованою. Зробити жіночу історію видимою – ось така задача стоїть сьогодні як перед жінками-науковицями так й перед практиками жіночого та ґендерного руху. В цьому контексті інформаційно-просвітницька діяльність, що ведеться у Харківському регіоні Обласним ґендерним ресурсним центром та Музеєм історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху за підтримки Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА є дуже актуальною. Під час конференції Харківському регіону було надано можливість презентувати цю діяльність.
 
 Учасниці з Литви та Швеції передали до колекції Музею нові експонати, які найближчим часом будуть представлені в колекції музею.
 
Учасниці та учасники конференції мали можливість ознайомитися з унікальною художньою виставкою «Видатні українці», в якій представлені портрети видатних українських діячів та діячок і яка відкрита для постійного відвідування. Учасницям та учасникам конференції автором портретів П. Ющенком було презентовано портрети жінок-вчених.

 
Ще про конференцію
 
Переглядів: 913 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 26.04.2024, 04:50
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика


Онлайн всього: 13
Гостей: 13
Користувачів: 0