10:58
Бібліоміст
Ярмарок бібліотечних інновацій «Сучасна бібліотека: розвиваємо місцеві громади»
Програма «Бібліоміст» у партнерстві з Міністерством культури України, Національною парламентською бібліотекою України, Українською бібліотечною асоціацією (УБА), Ресурсним центром ГУРТ, Програмою сприяння Парламенту України (ПСП ІІ) та Відділом преси, освіти і культури посольства США в Україні проводить Ярмарок «Сучасна бібліотека: розвиваємо місцеві громади», який відбудеться у Києві 21 – 22-го травня 2012 р.
Метою Ярмарку є демонстрація широкій громадськості, як сучасні бібліотеки, надаючи нові послуги з використанням інтернету та інформаційних технологій у співпраці з партнерами (неурядовими організаціями, ініціативними громадськими групами, місцевою владою, соціальними службами, закладами освіти, охорони здоров’я тощо) розвивають свої громади.
Експозиція Ярмарку працюватиме 21 травня, а 21-22 травня відбуватимуться програмні заходи (міні-тренінги, презентації, дискусії).
 
Ярмарок запропонує всім зацікавленим особам і, зокрема, бібліотечним спеціалістам:
  • інтерактивні презентації проектів і послуг найактивніших бібліотек, які зможуть наочно продемонструвати послуги з використанням інтернету та інформаційних технологій так, як вони надаються у бібліотеках;
  • можливість поділитися досвідом ефективних партнерств, що були ініційовані бібліотеками;
  • презентації ресурсів і проектів державних закладів і служб громадських організацій, які активно співпрацюють з бібліотеками;
  • знайомство з новими форматами презентацій, участь у творчих майстернях, міні-тренінгах, дискусіях;
  • можливості спілкування та налагодження контактів.
 
Наразі «Бібліоміст» оголошує конкурс послуг і/або проектів, які бібліотеки хотіли б представити на Ярмарку.
 До участі запрошуємо ВСІ бібліотеки України, які: · мають досвід успішної співпраці з місцевими організаціями, владою тощо і спільно впроваджують/вали соціальні послуги, що мають/ли значний вплив на розвиток місцевої громади; · мають успішний досвід впровадження послуг для громади з використанням інтернету та інформаційних технологій, необов'язково у рамках програми «Бібліоміст»; · надають інноваційні послуги безкоштовно.
Відібрані бібліотеки мають бути готовими інтерактивно продемонструвати послугу так, як вона надається у їхньому закладі – з використанням візуальних засобів, обладнання, Інтернету, із залученням партнерів та гостей Ярмарку.
За потреби програма «Бібліоміст» докладе усіх зусиль для забезпечення презентаторів необхідними додатковими технічними засобами.
Орієнтовно для участі в експозиції буде відібрано 30 бібліотек.
Учасники, які презентуватимуть свої послуги на Ярмарку, матимуть можливість заявити про себе, представивши свою бібліотеку та свої інноваційні проекти на національному рівні; отримати досвід участі у подібних заходах; скористатися додатковими навчальними можливостями від програми «Бібліоміст».
Програма «Бібліоміст» відшкодовує витрати на проїзд від місця проживання до Києва та назад, проживання в готелі і харчування одному представнику від бібліотеки-учасниці, а також представнику організації-партнера, який задіяний в реалізації і презентації проекту бібліотеки.
Наприклад, якщо бібліотека надає юридичні консультації для місцевої громади у співпраці з юристом, то ми будемо мати можливість запросити цього юриста. Короткий опис презентованих на Ярмарку бібліотечних послуг буде включений до збірки матеріалів Ярмарку, яка вийде друком за рахунок програми; електронні презентації проектів будуть розміщені на веб-сторінці Ярмарку та висвітлені в соціальних мережах.
Відбір проектів до участі в експозиції здійснюватиметься на конкурсній основі. Подати заявку можна у розділі "конкурс бібліопослуг".
 
Подані заявки оцінюватимуться за такими критеріями:
  • послуга або проект безпосередньо спрямована/ий на задоволення соціально-значущої потреби або вирішення певної соціальної проблеми громади і впроваджується із залученням ресурсів громади;
  • реалізація послуги або проекту передбачає активне використання Інтернету та інформаційних технологій;
  • послуга або проект охоплює достатньо широку аудиторію; її результати є значущими для громади;
  • послуга або проект є інноваційною/им та спирається на нові підходи у роботі з громадою;
  • реалізація такої послуги або проекту передбачає активне залучення персоналу бібліотеки;
  • подібну послугу або проект можна впровадити в інших бібліотеках;
  • бібліотека має чітке бачення того, як ця послуга може розширюватися та вдосконалюватися;
  • така послуга надається безкоштовно.
 Для участі у відборі учасники повинні заповнити електронну форму заявки у розділі Конкурс Бібліопослуг до 09:00 ранку 10-го квітня 2012 р.
 «Бібліоміст» підтвердить отримання заявки.
Перед тим, як заповнити заявку, будь ласка, ознайомтеся із документом «Питання та відповіді про конкурс».
Переглядів: 1141 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Понеділок, 29.04.2024, 09:15
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Статистика


Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0