09:48
Новини Всеукраїнської мережі ЦГО ВНЗ: Ґендеркемп для Центрів ґендерної освіти ВНЗ
9-11 червня 2012 р. у м. Гурзуф, АР Крим відбувся Ґендеркемп для співробітників та активістів Центрів ґендерної освіти ВНЗ – членів Всеукраїнської мережі ЦҐО ВНЗ, в якому взяли участь представниці та представники з Харківської, Полтавської, Вінницької, Запоріжської, Житомирської, Чернівецької, Волинської, Сумської областей та м. Севастополя.
Метою заходу було підведення підсумків діяльності Всеукраїнської мережі ЦҐО ВНЗ за 2011 – 2012 н. р. та розробка плану спільних дій на 2012- 2013 н. р.
 
Всеукраїнську мережу було створено в результаті проекту «Створення Центру ґендерної освіти ВНЗ – базис для впровадження ґендерних підходів у систему вищої освіти», що реалізується з вересня 2011 р. за ініціативи Харківського обласного ґендерного центру у Харкові у партнерстві із регіональним представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта. У Харкові велику підтримку проекту надає Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА.
Координатор проекту – Харківський обласний ґендерний ресурсний центр. Харківську область було представлено ЦҐО ХНУРЕ, ХГПА, ХНУСГ імені П. Василенка, ХНПУ імені Г. С. Сковороди, які презентували заходи, що були проведені в Харківській області у партнерстві із Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА впродовж 2011 – 2012 н. р.
 
Цей досвід показав як багато можна зробити спільними зусиллями, навіть без особливих фінансових витрат завдяки підтримці керівництва, системним підходам, ентузіазму та волонтерському потенціалу.
 
Ґендеркемп проходив в інтерактивному режимі з використанням майстер-класів, творчих майстерень, «мозкових штурмів», воркшопів та інших форм групової роботи. Учасниці та учасники мали можливість ознайомитися із регіональними проектами у сфері ґендерної освіти, які були представлені ґендерними експертками з Луцька, Полтави, Житомира, Вінниці, Запоріжжя, які щиро поділилися практичним досвідом щодо напрямів та форм роботи з ґендерної просвіти: «гуртки для дорослих», проект «Жити і пам’ятати: жіночі сторінки історії», «Ґендерне бюджетування» (Полтава), методика «світове кафе», «Ґендерний інтерактивний театр» (Луцьк), «Ґендерний форум», «Родовід – історія мого роду – історія моєї країни» (Севастополь), «Ґендерний відео клуб», «Школа волонтерства», «Проектна діяльність студентів» (Житомир), «Комплексний ґендерний підхід в стратегічному плануванні та кадровій політиці», фотовиставка «Я пишаюсь – я тато!» (Вінниця).
 
Учасниць та учасників заходу було ознайомлено з методикою проведення акції "Стоп сексизм!" (ЦҐО Житомирського державного університету імені І. Франка), методикою Genderquest (ҐЦ ХНПУ імені Г. С. Сковороди), методикою проведення аудиту безпеки територій (Інформаційно-консультативний жіночий центр, м. Київ).
 
В якості подарунка учасниці та учасники отримали авторські примірники видання «Ми – різні, ми – рівні: ґендерна освіта», передані Оленою Семіколєновою, старшим науковим співробітником Кримського науково-методичного центру управління освітою Національної академії педагогічних наук України.
 
В результаті плідної спільної роботи було розроблено план подальших спільних дій на 2012-2013 навчальний рік, в т. ч. план Всеукраїнської комунікативної кампанії «Стоп сексизм!», сценарій ролику «Світ, дружній до родини», концепцію електронного ґендерного журналу «Ми», створено робочу групу для роботи над сайтом Всеукраїнської мережі, доопрацьовано Концепцію ґендерно-чутливого ВНЗ.
 
Ще один результат роботи Ґендеркемпу - розподіл обов’язків та відповідальності за методичний супровід всієї мережі в окремих напрямах діяльності:
  • ҐЦ Сумського державного університету – проект «Лелека: університет, дружній до сім’ї»;
  • ЦҐО Харківської гуманітарно-педагогічної академії – проект «Школа ґендерного волонтерства»;
  • ЦҐО Харківського університету сільського господарства – створення мережі ЦҐО аграрних ВНЗ
Подивитися як все відбувалось:
 
Категорія: Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ | Переглядів: 1463 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1
Всіх вітаю! Приємно всіх бачити на світлинах, щиро радію за прекрасні ідеї. Успіхів!!!
avatar
Четвер, 18.04.2024, 15:17
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Статистика


Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0