11:22
Новини Всеукраїнської мережі ґендерних центрів ВНЗ. Спортивно-ґендерне орієнтування в СумДУ
                                   Спортивно-ґендерне орієнтування у СумДУ
 
30 вересня Сумським державним університетом було проведено тренінг зі спортивно-ґендерного орієнтування, в якому взяли участь студенти всіх ВНЗ міста. Захід відбувся на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Універ».
 
Не змогла завадити проведенню тренінгу та гарному настрою учасників навіть дощова погода, яка внесла свої корективи в формат заходу. Так, основна його частина пройшла в приміщенні комплексу.
 
Для проведення змагання двадцять учасників тренінгу були об’єднані в десять команд, які мали виконати творчі завдання з ґендерної тематики. Задля експериментального з’ясування переваг та недоліків суто чоловічої та суто жіночої точок зору було сформовано змішані команди.
 
 
Студенти вирішували завдання, які визначали ерудицію, наявність ґендерних стереотипів та елементарні навички догляду за дитиною, в ролі якої була лялька. На щастя, наприкінці тренінгу погода дозволила таки реалізувати і спортивно-орієтаційну складову заходу – пари учасників змагалися на швидкість, долаючи прокладений маршрут в межах території бази.
 
Тема рівності чоловіків і жінок не залишила студентів байдужими. Відповіді на запитання вражали різноманітністю думок, а дебати, проведені після спортивного орієнтування, – емоційністю.
 
За підсумками змагань з’ясувалося, що секрет перемоги у об’єднанні можливостей чоловічого та жіночого, взаємодопомога заради кращого результату. Так, перемогу здобула команда СДПУ ім. А. С. Макаренка: Дзюба Олександр і Ткач Ольга, друге місце посіла команда УАБС: Бут Марина і Назаренко Олександр, а третє розділила змішана команда СумДУ і СДПУ ім. А. С. Макаренка: Давиденко Костя і Карпенко Яна. Тож, результат був передбачуваний - основний акцент у вирішенні будь-яких завдань доцільно ставити не на розподілі прав та обов’язків, а на взаємодопомозі.
 
За словами однієї з організаторів спортивного орієнтування Юлії Савельєвої, розподіл обов’язків на «жіночі» і «чоловічі» один із найстійкіших ґендерних стереотипів, якого потрібно позбуватися. Готувати їжу і доглядати за дитиною повинна вміти не тільки жінка, а орієнтуватися на місцевості та знатися на техніці - не лише чоловік.
Категорія: Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ | Переглядів: 894 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Субота, 27.04.2024, 01:04
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Статистика


Онлайн всього: 13
Гостей: 13
Користувачів: 0